Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 14. 12. 2015.

| Društvo

Ceo Leskovac sakuplja novac za Miloševo novo srce

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Milosu-je-hitno-neophodna-transplatacija.jpg
Milošu je hitno potrebna transplatacija koja košta preko 120.000 evra; foto: FB strana "Srce za Milošev osmeh"

Kako bi što pre sakupili 120.000 evra neophodnih za hitnu transplataciju srca u Beču Leskovčanina Miloša Nikolića, 30-godišnjeg naučnika i istraživača, gotovo svi sugrađani uključili su se u akciju.

Leskovčani organizuju aukcije slika, koncerte, radionice i druge aktivnosti jer se Miloševo stanje pogoršava iz dana u dan.

Povodom humanitarne akcije „Srce za Milošev osmeh“, krug leskovačkih slikara organizovaće akcijsku prodaja svojih slika na leskovačkoj Televiziji “K1”. Svi humani građani i ljubitelji slikarstva aukciju mogu pratiti u naredna 3 dana, počevši od večeras u 18 sati. Prihod od prodatih slika uplaćuje se na Milošev račun za njegovo lečenje u inostranstvu.

U prostorijama „Knjižare Stošić“, u organizaciji Pokreta “RecycleArt” i Leskovačkog kluba čitalaca, takođe će večeras biti održana humanitarna radionica otvorenih vrata i velikog srca za sve one koji žele da pomognu u sakupljanju novca za transplantaciju srca Milošu Nikoliću.


Pomažu i drugovi iz osnovne škole

Drugovi iz osnovne škole doktora Miloša Nikolića u sredu i četvrtak organizuju dva humanitarna koncerta u Leskovcu.

U sredu će od 17 sati u holu Leskovačkog kulturnog centra u njihovoj organizaciji nastupiti Dečji hor „Zvezdice“ i jedan neafirmisani rok bend.

Na Bulevaru oslobođenja u četvrtak od 10 sati, njihovoj akciji će se pridružiti učenici Muzičke škole „Stanislav Binički“, kao i mladi košarkaši “Zdravlja”, uz podršku svojih trenera.

Kadeti, juniori i seniori iz ovog kluba su takođe formirali svoj muzički sastav koji će svirati za Miloševo novo srce.

Podsetimo, 30-godišnjem doktoru bioloških nauka Milošu Nikoliću početkom 2013. godine dijagnostikovana je srčana insuficijencija koja je donedavno držana pod kontrolom zahvaljujući odgovarajućoj terapiji, međutim, Miloševo stanje se u poslednja dva meseca naglo pogoršalo i njegovo srce radi samo sa 15 % snage, pa je jedino trajno rešenje hitna transplatacija srca.

Kako su troškovi pripreme i same transplantacije procenjeni na preko 120.000 evra, što je iznos koji njegova porodica i prijatelji ne mogu da sakupe, otvoreni su dinarski i devizni računi u Komercijalnoj banci na ime Miloš Nikolić, na koje humani ljudi mogu uplatiti novac.

Broj dinarskog računa je 205-9011006267062-74, a deviznog - 9031022192480. Osim toga, pušten je i SMS broj za pomoć 8174, a cena poruke je 100 dinara.

Detalji o humanitarnoj akciji mogu se videti na Fejsbuk stranici “Srce za Milošev osmeh”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: