Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 6. 2. 2013.

| Društvo

Ceo Svrljig za pomoć Dušanu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Dusan-Milanovic.jpg
Dušan Milanović

Dušanu Milanoviću (16) obolelom od cerebralne paralize hitno je potrebna operacija kičme zbog teške skolioze koja mu je ugrozila život, a ceo Svrljig uključio se u akciju prikupljanja neophodnih 805.000 dinara za Dušanovu operaciju.

Dušanu je bolest ustanovljena u trećoj godini, a pre dve godine kičma je počela da se krivi i da mu pritiska pluća, što mu je ugrozilo život. Operacija, koja podrazumeva fiksaciju kičme, besplatna je i izvodi se na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji, gde, nažalost, nemaju neophodni materijal za operaciju koji košta 805.000 dinara. 2 Snimak Dušanove kičme

U Dušanovoj porodici radi samo otac Saša, jer je majka Tatijana napustila posao kada je Dušanu ustanovljena bolest.

Kod doktora Milenka Savića koji je prihvatio da operiše Dušana, na operaciju čeka oko 200 pacijenata, ali zbog tek nedavnog raspisivanja tendera, implantanti će stići za oko 4 meseca. Ipak, nakon prikupljanja neophodnih sredstava, Dušan će biti operisan preko reda jer spada u hitne slučajeve i operacija je komplikovana.

U Svrljigu je pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći u kojoj su se uključili svi, od privrednika, građana i udruženja, pa do njegovih nastavnika i drugova iz Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ koji su organizovali predstavu i turnir u malom fudbalu gde su naplaćivali ulaznice, a pokrenuli su i akciju sakupljanja dobrovoljnih priloga od vrata do vrata. 3 Turnir osnovaca za pomoć Dušanu

I Dušanov mlađi brat, pokušavajući da pomogne, sam je napravio sajt „Dušanov zahvalnik“ na kome se mogu naći podaci o Dušanovoj bolesti, fotografije i podaci za potencijalne donatore.

Na račun Dušanove porodice do sada je prikupljeno oko 500.000 dinara, a akcija se završava danas  u 18h priredbom u Centru za turizam, kulturu i sport.

Porodica ima otvoren žiro račun u OTP banci putem kojeg pokušavaju da sakupe potrebna sredstva za Dušanovu operaciju, a broj računa je 325931070066398324, sa naznakom „Pomoć Dušanu“.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: