Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:31, 21. 5. 2019.

| Društvo

Cerjanska pećina dobila Vizitorski centar, ali put do nje još nije završen

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Iako je do kraja prošle godine bio rok da se završi Vizitorski centar Cerjanske pećine, koji bi trebalo da privuče turiste u ovaj kraj, objekat je tek danas otvoren, ali je i dalje prazan. Ni 300 metara puta, kao ni prilaz centru još nisu završeni, a iz Opštine Pantelej najavljuju da će ga urediti do početka juna.

Neistražena lepotica, dragulj i biser koji se nalazi na samo 14 km od Niša - Cerjanska pećina, konačno je dobila centar namenjen posetiocima. Vizitorski-centar3;-foto:-JV-J.-A Cilj je da se privuku turisti kojih dosad skoro da nije ni bilo; foto: JV/J. A.

Njime upravlja Direkcija za izgradnju, a Slaviša Petrović kaže da će i oni turisti koji nisu avanturisti u njemu moći da vide deo nakita, fotografije i video sadržaj iz pećine. Oni koji bi pak da se spuste sa speleolozima u jamu dobiće opremu i sve neophodne informacije.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić kaže da u Vizitorskom centru nema mesta za spavanje, ali da će turisti moći da se okrepe, kupe neki suvenir ili se sklone od kiše. Vizitorski-centar7;-foto:-JV-J.-A Cilj je da se privuku turisti kojih dosad skoro da nije ni bilo; foto: JV/J. A.

Vizitorski centar je neka vrsta kamena temeljca za dalji razvoj ovog regiona oko Cerjanske pećine, Kameničkog visa i svih staza koje se nalaze na ovom području. Ovde jako mali broj turista generalno dolazi, ali sada očekujemo da se ovaj deo razvije i da sve više ljudi dolazi - dodaje Parlić.

Objekat ima 250 kvadrata i njegova izgradnja je trajala 8 meseci, a finansiran je preko IPA projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom. Gradonačelnik Darko Bulatović je kazao da projekat izgradnje Vizitorskog centra vredi 25 miliona dinara, a da je učešće Grada 85 %. Dodatno se plaća i izgradnja puta i platoa, ali to još nije završeno.

Vizitorski-centar4;-foto:-JV-J.-A Cilj je da se privuku turisti kojih dosad skoro da nije ni bilo; foto: JV/J. A. Radovi na uređenju 300 m puta, koji do kraja prošle godine nisu završeni, trebalo bi da počnu sutra, najavljuje predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, a rok da se završe je početak juna, što će zavisiti, kaže, od vremenskih uslova.

Put košta oko 65.000 evra, od toga Grad učestvuje sa 15 %, a ostatak su nepovratna sredstva EU - kaže Vasiljević.

Tek kada i put i parkiralište ispred centra budu završeni Cerjanska pećina i netaknuta priroda oko nje će biti otvoreniji za turiste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goran nikolic

    19:16 // 3. 7. 2019.

    kao 30 ili 300 km da ttebaba ne 300 metra. put do tamo nije los ali je daleko od dobrog. ima delova gfe je uzasan...
    bio sam pre par nedelja jer smo videli table na cegru i na kamenickom visu i kao ajde da odemo. tamo muk. pa koj ste postavili table kad tamo nema nikog sem par gradjevinskih radnika koji piju pivo u hladovinu. od pecine ni o nismo moglu da vidimo... deca se razocarala...

  • ZJ

    09:00 // 22. 5. 2019.

    Pitam se,mozemo li ista da napravimo na vreme i normalno?
    Ko je odgovoran za ovaj javasluk? Samo lazi,obecanja i nikom nista!?

  • Posmatrac

    22:57 // 21. 5. 2019.

    Vizitorski?!?!? Sakloni me, Boze!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: