Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 17. 8. 2023.

| Društvo

Četiri slova S sa grba Srbije "sletela" na novi kružni tok u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Screenshot 2023-08-17 at 10.37.43
Simbol spstva na kržnom toku; foto: Dragana Sotirovski Zvanična stranica

Motivima četiri ocila, odnosno četiri slova S koja su deo zastave i grba Republike Srbije, ali i zastave Srpske pravoslavne crkve, ukrašen je kružni tok na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Heroja sa Košara.

U sreduštu kružnog toka prepoznatljiva četiri S predstavljaju krilaticu "Samo sloga Srbina spašava" i ovim su završeni radovi na tom delu saobraćajnice.

Pored tog nacionalnog simbola, na kružnom toku vijoriće se i državna zastava Republike Srbije, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 1692261698133 Tu će se vioriti i srpska zastava; foto: JV

U središtu kružnog toka nalaze se simboli Srbije i našeg identiteta, 4S, sa porukom da samo slogom možemo da odgovorimo svim izazovima i sačuvamo ono najvrednije, slobodu i suverenitet - navela je Sotirovski.

Kako se može videti na terenu, četiri ocila teže je uočiti sa zemlje, a kako izgleda kružni tok iz vazduha pogledjte u video snimku kojim se pohvalila gradonačelnica.

Inače, kada je reč o ovom kružnom toku građani su se ranije žalili i ukazivali na propuste nadležnih, jer su odmah nakon asfaltiranja saobraćajnice raskopali trotoare kako bi postavili kablove za napajanje nove trafo-stanice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Limun

    21:41 // 19. 8. 2023.

    Heroji bili ili ne ta bitka je naduvana jer je rat izgubljen.
    Mnogo me podseća na kosovske junake ( kosovske bitke ) gde posle bitke turci zauzeše ceo balkan i još uvek su u bosni i pazaru a bogami ima ih i po beogradu mnogo.
    Sulejman žvalavi i njegovi haremi, bia , sud, mup, vojska, i sve ostale mahale u srbiji.
    Zato batalite lažni patriotizam i uzalud nastradale vojnike zarad politike.

  • Iz grada

    16:54 // 18. 8. 2023.

    Ovo je kod nas u Krusevcu napravljeno pre godinu .....Ali da kazem pozmato je da Radikali - SNS samo o srpstvu znaju da pricaju dela su im izdajnicka....mozda zato sto im je to samo reklama jer rade za klanove i Djukanovica.

  • Мина

    11:22 // 18. 8. 2023.

    Честитке, треба са поносом и у свакој прилици промовисати своју државу и њене симболе.То је и у част погинулим јунацима са Кошара и зато ме чуди да има оволико негативних коментара, или је то незадовољство последица безпоштедне борбе против актуелне власти.Брине ова држава и о породицама погинулих са Кошара, брине и другим деловима града и гради и поправља, али, "Свету се не може колача намесити".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: