Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 23. 2. 2017.

| Društvo

Četvorodnevni protesti niških stanara

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Stanari ponovo na ulicama, obilaziće javna preduzeća u Nišu; foto: JV
Stanari ponovo na ulicama, obilaziće javna preduzeća u Nišu; foto: JV

Okupljanjem na platou ispred Narodnog pozorišta, Udruženi pokret slobodnih stanara u petak 24. februara u 17 sati počinje sa protestnim šetnjama. Kako najavljuju, ići će ka Skupštini Grada i do “Objedinjene naplate”. Sa njima će biti Vojni, Policijski i Sindikat "Sloga".

Sledeće nedelje nastaviće sa protestima, pa će u ponedeljak 27. februara iz Parka Svetog Save krenuti u protestne šetnje, a najavljuju da će tada ići do Toplane.

U sredu 1. marta okupljaće se ispred stadiona “Čair” i ići do Elektrodistribucije. 

Poslednjeg dana, u petak 3. marta, u protestnu šetnju krenuće sa Trga kralja Aleksandra, a kako najavljuju, obići će Vodovod, Elektrodistribuciju i “Parking servis”.

Svakog dana okupljaće se u 17 sati, a sve protestne šetnje biće završene ispred Gradske kuće. Kažu da će akcenat biti na šetnji i obilasku gotovo svih javnih preduzeća u Nišu, sa kratkim obraćanjem na početku i kraju protesta. 

Sa nama će biti predstavnici Vojnog sindikata, Sindikata “Sloga”, Policijskog sindikata i Udruženje građana koji su zaduženi u švajcarskim francima. Na protestima će biti niški ogranci, ali podršku imamo iz njihovih ogranaka iz cele Srbije. Očekujemo i goste iz drugih gradova - kažu iz Udruženog pokreta.

Višednevne proteste, na koje pozivaju sve Nišlije, ponovo organizuju “zbog neisplaćenih radničkih zarada u višemilionskom iznosu, uništavanja JKP “Gorica”, kao i štetnog poslovanja javnih preduzeća”.

Razlozi zbog kojih nastavljamo sa protestima su i nepoštovanje zakonskih obaveza prema korisnicima daljinskog grejanja, nepoštovanja zahteva građana za praznom stolicom u javnom sektoru i isplate zarada u vojsci i policiji u suprotnosti sa zakonom - poručuju iz Udruženog pokreta.

Podsetimo, stanari su na ulicama bili od 30. januara do 3. februara zbog, kako su kazali, nepoštovanja nekoliko zakona od strane Toplane, “pljačke građana”, navodnog štelovanja protoka u podstanicama, nepotpisivanja ugovora sa korisnicima i poslovanja javnih preduzeća u Nišu.

Tada je sa njima bilo mnogo mladih, a u protestu su se pridružili i Kraljevčani, kao i Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cujte Srbi

    13:31 // 24. 2. 2017.

    Bravo nislije.Nemojte pokleknuti,vas protest se poklapa sa obelezavanje 100 godina od pocetka Toplickog ustanka.U nedelju 26.02.u Prokuplju obelezavamo taj svetli trenutak nase istorije.Dodjite. .

  • Jordan Marinkovic

    10:09 // 24. 2. 2017.

    Ako i pobedi opozicija,odmah ce se u njihove redove ,menjajuci stranku,doleteti clanovi SNS-a.To je sistem u Srbiji.Selidba partijskih kadrova iz stranke u stranku ,zarad cuvanja radnog mesta,pa onda nemate jasnu predstavu,ko je zaista pozicija,a ko opozicija!

  • Милош

    01:04 // 24. 2. 2017.

    Видимо се на протесту, боримо се за себе и нашу децу!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: