Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 25. 8. 2016.

Četvrtina niških ugostitelja zatvorila lokale iz protesta

Kafic Bez gostiju od 8 do 16 sati; Foto: JV

Oko 150 niških ugostitelja, prema proceni Udruženja preduzetnika i zanatlija Niša, otvara svoje objekte tek posle 16 sati. Zbog represije inspekcije, ističu, mogli bi da produže protest i ne rade nedelju dana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Pavle

    16:33 // 25. 8. 2016.

    Нису ми јасни људи који овај протест коментаришу да мора да се плаћа порез, да око тога нема протеста. То гледано стриктно теоретски јесте исправна мисао, али с праксом пореске управе и државе Србије нема никакве везе. Прво, где иде тај новац који се уплаћује? На свакакве лезилебовиће по општинама. Планирају да истерају 6000 људи из школства а министарка за локалну самоуправу скоро рече да има пар

    • Aleksandar

      17:31 // 25. 8. 2016.

      Pa onda Pavle, po tebi, sta treba da se uradi? Da narod podrzi rad na crno, neplacanje poreza, duple fiskalne kase ili da se narod zauzme za rad, red i disciplinu?
      Ne mozes tvojim komentarom NIKAKO OPRAVDATI izbegavanje poreza, rad na crno, duple fiskalne kase.
      Zasto su oni bolji od mene??!

    • jeca

      17:41 // 25. 8. 2016.

      Jeste, jedino ste vi pametni pa ne placate porez...lezilebovice placaju svi gradjani tako da nema izuzetaka. Problem je u ovoj drzavi sto sudstvo nece da istera nista do kraja, da se kazni 5 kafica drakonskim kaznama po 10000 evra, 50% ostalih bi se zatvorilo a 50 bi ostalo legalno da radi i gotova stvar. Ne ovako se inspekcija busau grudi, sudstvo zataska i naravno sve po starom

    • ide novac

      20:12 // 25. 8. 2016.

      i za prosvetare od poreza. Nekorektno je da ugostitelji radnike ne prijavljuju. Neka sklapaju ugovor na po tri meseca, ali neka deca imaju Ugovor o radu. Ako svi muljaju na crno, onda nema para ni za šta i ni za koga. Naravno, to nije opravdanje za ovaj nakazni zakon, pečaćenje i crvena traka, nego neka svakodnevno kontrolišu rad ugostitelja i neka svakodnevno pišu kazne dok ih ne uvedu u red.

    • Pavle

      21:30 // 25. 8. 2016.

      Не правдам неплаћање пореза, али кажем да паре од пореза не служе на корист народа и државе већ појединаца у власти и блиских власти. Ни ти то не можеш оправдати.
      А друга ствар, која је то логика да се затварају локали током Филмских ?!
      Ти који су то одлучили или имају мањак сивих ћелија или лошу намеру, треће нема.

    • Pavle

      21:31 // 25. 8. 2016.

      Ако треба да се затвори локал, много бољи ефекат се има после Филмских, јер ће после контрола сви угоститељи да се понашају 100% исправно, а због већег броја гостију биће и више пара за буџет кроз порез

  • Zika

    22:05 // 25. 8. 2016.

    A kada će da se reši pitanje čvoraka u ul. Pariske komune? Jel treba da se pojavi neka bolest i zaraza da bi neko ko prima platu reagovao? Dokle bre, ej?

  • porez

    16:35 // 25. 8. 2016.

    Ovo je smesno. Zasto uvece ne zatvorite, tako od 20:00 pa do kraja radnog vremena? Sve u svemu, platite porez, prijavite radnike, smanjite cene i nece biti razloda da protestijete... Hm, ma ipak vi samo platite porez!

  • nenad 2008

    15:51 // 25. 8. 2016.

    J. Milanoviću, budite ljubazni te pojasnite, šta je to "ozbiljan finansijski prekršaj", a šta neozbiljan. Živo me zanima gde spada neizdavanje fis.računa, a gde recimo nedaj Bože, dupla fiskalna kasa. Ili rad zaposlenih od "jutra do sutra".

  • lazniprofil

    16:06 // 25. 8. 2016.

    Javnu površinu ste unakazili "letnjim baštama".
    Samo za to vas treba oglobiti 10 puta više.

    • vjuer

      17:12 // 25. 8. 2016.

      E za javne površine nisu krivi kafići, nego oni koij su im izdali dozvole i koji treba da kontrolišu komunalni red.

    • bulevarac

      22:26 // 25. 8. 2016.

      A šta je sa javnim površinama gde nisu letnje baste?Da li su one lepe i sredjene?Kazandzisko sokace je bilo ruina dok nisu došli kafici

  • Centar

    16:52 // 25. 8. 2016.

    Ne branim inspekciju ali pogledajte samo higijenske uslove u većini pljeskavdžinica u Nišu. Jednom rukom mažu urnebes, dok drugom vraćaju kusur. Da ne pričam o muvama i ostaloj štroki. HACCP ne delu, nema šta... i oni se bune?
    O (ne)izdavanju fiskalnih računa u kafićima da ne govorim...

  • brale

    16:58 // 25. 8. 2016.

    Udarite u strajk i delite besplatnu kafu(i sokce deci i trudnicama)da narod bude na vasoj strani...ovako mrka kapa!

  • Acko

    16:01 // 25. 8. 2016.

    Nek se pogledaju u oci i kazu koliko njih kuca fiskalne racune...
    Gde su bili da protestvuju kad su smanjivali penzije, plate ili povecavali cene grejanja, skolarina...

  • MT

    19:16 // 25. 8. 2016.

    Sa tim letnjim bastama koje rade i cele zime unakažen je i centar i park i tvrdjava.Ok,uplaćuje se u gradski budžet,ali odakle dozvole za postavke?To nije jedini način da se on puni,ali je najlakši bez obzira što nije baš po zakonu.Ali tu ne krivim vlasike već korupciju.Sa druge strane bilo kakvo zatvaranje znači manje pazare,manje plate i za sve manje para.

    • rade

      21:42 // 25. 8. 2016.

      Osim korupcije i neznanja vrlo bitan elmenat je nepostojanje minimuma gradske perspektive Nisa od strane gradskih struktura. Uspeli su tendama, bastama i sankovima da svedu na minimum prostor za pesake. Od Nisa su naprave ucmalu kasabu u kojoj vasariste traje tokom cele godine vec decenijama!

    • misko

      22:18 // 25. 8. 2016.

      A kako bi ti ukrasio centar grada umesto bašta?Ima nesposobna gradska vlast sasvim dovoljno prostora u gradu da ga ukrasi,ali nazalost baste kafica su lepsi deo grada

  • cune

    16:34 // 25. 8. 2016.

    kakva bre represija.. sto godina pijem kafu po svim kaficima, ne pamtim da sam dobio fiskalni racun.. vecito neki "nefiskalni" nije li vas sramota..

  • Aleksandar Simic

    17:34 // 25. 8. 2016.

    BRAVO UGOSTITELJI! Podrzavam Vas strajk! Da strajkujete jos godinu dana MINIMUM! Pa da se onda naucite pameti da delite fiskalne racune umesto NEFISKALNIH ISECAKA i NEFISKALNIH RACUNA.
    Da placate zdravstveno i uplacujete staz, da dajete platu na racun a ne na crno.
    Narod bre treba vas da bojkotuje! SRAM VAS BILO!

  • MT

    19:17 // 25. 8. 2016.

    Ako neko ne radi po zakonu prvo kazna od 50.000,00 a ako je ponovi onda 100.000,00 i ako opet ponovi 200.000,00 i sve tako duplo pa da vidimo dokle će neko da ide.Naravno u te objekte pojačati i kontrole!!!!

  • Pitanje gradjanina

    17:49 // 25. 8. 2016.

    Gdine Joco Milanovicu ,u vezi sa pojmom malog i velikog prekrsaja ,za koji nisam cuo jel to znaci da koga uhvate sa manjom kolicinom sumnjive praskaste supstance treba da bude pusten jer sta je 2,3 grama belog. Sitnica?!!

  • vjuer

    17:14 // 25. 8. 2016.

    Nekad nisu postojali kafići u tvrđavi, a filsmki sisreti su se održavali. I niko se nije bunio da nema gde da popije sok.

  • shaft

    17:27 // 25. 8. 2016.

    Svi ste vi glasaci partija na vlasti,po sistemu-"ne diraju nas,dobro nam je!"U konacnom,situirani ste,idite u Beograd,pa ispred resornog ministarstva protestvujte!

  • Opa

    17:04 // 25. 8. 2016.

    Gazde, kome je malo i kome ne odgovara ključ u bravu pa na biro. Nemojte preko hleba da tražite pogaču. Ostaćete i bez hleba.

  • vjuer

    17:10 // 25. 8. 2016.

    A kako bi bilo da se donese zakon o kafićima koji bi obavezao da se uposli stručan kadar, tj. sa završenom ugostiteljskom školom, pa da se malo rasterete gimnazije? Sve vam je bre dozvoljeno i još se bunite!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: