Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 25. 11. 2010.

| Društvo

Cigarete zabranjene i na Filozofskom

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
ilustracija; foto: wikipedia

NIŠ - I pored zakonske zabrane, u Klubu Filozofskog fakulteta u Nišu pušenje niko ne zabranjuje.

Na ulaznim vratima fakulteta i svuda duž hodnika i učionica izlepljene su nalepnice "Zabranjeno pušenje", kao i propratni akt o zabrani. Ipak, u Klubu, koji se nalazi u prizemlju fakultetske zgrade, neposredno pored glavnog ulaza, stvari stoje drugačije.

Osoblje Kluba potvrdilo nam je da "kod njih pušenje nije zabranjeno". Nakon što se novinar predstavio, zatražio dokument po kome je pušenje dozvoljeno i zatražio da razgovara sa odgovornim licem, jedini odgovor bio je slaganje ramenima. Niko od osoblja nije smeo da nam da broj telefona osobe koja upravlja tim objektom, već su nas pozvali da "dođemo kasnije, kad šef bude tu".

Marina Kostić, sekretar Filozofskog fakulteta i osoba zadužena za kontrolu sprovođenja zakona, kaže da Fakultet nikome nije dao dozvolu za pušenje unutar zgrade, a da je pušenje na Filozofskom fakultetu zabranjeno pre više od šest meseci, i pre stupanja zakona na snagu. Ipak, Kostić kaže da ne zna da šta se dešava u Klubu jer je ona zadužena isključivo za zaposlene i studente, a da je Klub dat u zakup i da njime ne upravlja Fakultet.

- Mi imamo preko 3.000 studenata i 200 zaposlenih i odgovorno tvrdim da niko ne puši na fakultetu, pa čak ni u dvorištu. Najveći broj, kao što to može stalno da se vidi, izađe na ulicu kada želi da zapali cigaretu - kaže Kostić.

U Sanitarnoj inspekciji rečeno nam je da će odmah proveriti naše tvrdnje, ali da je to prvi takav slučaj u Nišu.

- Nikakva dozvola tu ne dolazi u obzir. Zakon je jasan, pušenje je apsolutno zabranjeno svuda unutar obrazovnih ustanova, što znači i u dvorištu i tu nema dileme - kaže Radica Nikolić, načelnik inspekcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pola evrope proso

    20:49 // 25. 11. 2010.

    Ti iz inspekcije jos nijednu prijavu nisu napisali.Verovatno jer su i sami pusaci. A interesantno je videti kako se nasim ljudima u pokusaju da se oduzme nesto nasta su bezobrazno navikli naglo promeni narav. Slicno politicarima koji se bezobrazno drze vlasti i ne prezaju ni od pljuvanja po konkurenciji da bi iskoriscavali narod ovde se pusaci sada dele na one dobre,gore i najgore ne znam samo po kom kriterijumu.

    Pusenje je zavisnost isto kao i nepotizam nasih politicara i skoro isto toliko steti ljudima okolo.

  • m

    20:05 // 25. 11. 2010.

    I u hodnicima Filozofskog fakulteta se pusilo bez obzira na zabranu, to sam vidjala dok sam studirala na tom fakultetu.

  • NN

    19:27 // 25. 11. 2010.

    Ajmo sada lepo kaznicu za gospodu koja ne znaju da moraju da zabrane pusenje u tom klubu. :)

    A svaka cast Juznim vestima sto su to objavili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: