Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 14. 3. 2018.

| Društvo

Ćira Magični: Grešan sam prema Perišiću, zbog idiotskog čina

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
perišić ćira
"Magično" rukovanje; foto: S. M.

Nakon što je niški pisac Zoran Ćirić izgubio sudski spor protiv Zorana Perišića, bivšeg gradonačelnika Niša, Perišić je podneo i privatnu tužbu. Međutim, Perišić i Ćirić su odlučili da ovaj spor reše javnom medijacijom, pa su umesto optužbi, "letele" lepe reči, pohvale, pozivi na kafu i ručak i Ćirićevo samokritikovanje.

Iako je tokom četvorogodišnjeg procesa Ćirić tvrdio da su preteće poruke zapravo "umetnički performans", sada se izvinio za to, a svoj postupak je nazvao "idiotskim".

Jedino prema kome sam bio grešan jeste zapravo Zoran Perišić. Dakle, sada mi se pruža prilika da se ovako javno, pred medijima, srpskom i niškom javnošću, izvinim gospodinu Perišiću što sam ga svojim nepromišljenim, apsolutno idiotskim činom doveo u jednu ekstremno neugodnu, neprijatnu i uznemirujuću situaciju - kaže Ćirić.

Čuveni niški pisac, za preteće poruke koje je 2013. upućivao na račun tadašnjeg gradonačelnika Perišića, krivi medije, lokalne politikante, ali i sopstvenu neuračunljivost jer je “umetnik koji ne želi da živi u realnosti”.

Jedva da i 10 % vremena i dan danas provodim u nekakvoj realnosti i znate, čitav tim psihijatara me leči i na nekim sam lekovima, jer ja ne želim ni tih 10 % više da provodim u toj kaozvanoj realnosti zato što odavno ne mogu da podnesem tu stvarnost - rekao je Ćirić.

On se zapitao i “sa kakvim to ljudima živi” kada mu čestitaju na onome što je učinio Perišiću i dodao je da se zbog svega učinjenog oseća odvratno.

Ćirić je dodao da će Perišič možda ponovo biti gradonačelnik Niša ili čak ministar zdravlja, jer je "moćan čovek", ali, kako kaže, svoju moć nikada nije koristio protiv njega.


Perišić: Ćirić je bio žrtva

Bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je Ćirić bio žrtva političkih manipulanata i medija, sa ciljem da oslabe njegovu političku moć.

To što će gospodin Ćirić, jedan od zaista najboljih umetnika koje je Niš ikada imao, biti uvučen u jedan svet njemu nepoznat i nepotreban, to nije bilo bitno. Mi smo više puta nakon toga pili kafu, ne viđa se više s tim ljudima, niti se oni njemu javljaju, verovatno im više nije ni interesantan ni bitan, ali i to je deo svakodnevice okruženja kome pripadamo - rekao je Perišić.

Nakon obraćanjima medijima, pisac i bivši gradonačelnik su rukovanjem zapečatili neprijateljstvo.

Podsetimo, Ćirić je optužen da je decembra 2013. godine Miletu Iliću, Draganu Čorbiću, Igoru Novakoviću i Banetu Jovanoviću slao SMS poruke u kojima je Perišića nazivao “punjenom pticom” i “samozvanim gradonačelnikom” koji će biti “živ raskomadan” i “da će mu zatrti seme”.

On je na saslušanju potvrdio da je poslao poruke, ali da to nije učinio kako bi nekome pretio, već da se radi o umetničkom performansu, odnosno umetničkoj metodi koja se zove “redimejd”.

Zoran Perišić se pridružio krivičnom gonjenju jer, kako je rekao, nije uplašen za sebe, ali jeste za bezbednost svoje porodice.

Inače su tokom suđenja svedoci koje je predložilo tužilaštvo zapravo branili Ćirića, tvdeći da Perišić nije bio uplašen i da je čak hteo i da se fizički razračuna sa Ćirićem.

Naposletku, Ćirić je platio kaznu od 100.000 dinara, a pretila mu je i zaplena stana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kise

    08:32 // 16. 3. 2018.

    Stvarno idiotski čin, idiota. Sada samo da vrati i onu smešnu Ninovu nagradu, koja je od tada, kada je on dobio na poklon, postala smešna nagrada.

  • Gaga

    12:17 // 15. 3. 2018.

    Sramno Ciro, sramno!

  • Kone

    11:52 // 15. 3. 2018.

    Lepo je Cira objasnio.Ne moze da zivi u ovoj njihovoj realnosti..realnosti koju stvaraju Perisic i njemu slicni.A celom pozornicom upravlja najveci mag svih vremena...magicni,najmagicniji Aleksandar Vuciccccc!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: