Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 6. 4. 2011.

| Društvo

Čišćenje Južne Morave 15. aprila

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti

VRANJE - Milan Kinđić, direktor akcije “Očistimo Srbiju“, posetio je tokove Južne Morave i sa predstavnicima lokalne samouprave dogovorio hitno rešavanje problema duž vodotoka te reke od Vranja do Aleksinca. Velika akcija čišćenja počeće 15. aprila i trajaće nekoliko meseci.

- Veliko spremanje Južne Morave će trajati dok se ne očiste sve divlje deponije od Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana i ostalih opština duž njenog vodotoka – rekao je Kinđić i pohvalio inicijativu članova kluba ekstremnih sportova «Extreme“ koji su načinili snimak i pokrenuli akciju.

Grad Vranje je formirao krizni štab koji će se baviti isključivo zagađenjem Južne Morave.

- U saradnji sa Ministarstvom ćemo očistiti sve deponije, ali ćemo ovaj put uključiti i komunalnu policiju da one ne bi ponovo nastajale na istim mestima, što je bio slučaj do sada – najavio je zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov, koji se nalazi na čelu novoformiranog kriznog štaba.

Prema rečima autora snimka Srboljuba Pešića, članovi kluba ekstremnih sportova pokušali su 25. marta da splavare Južnom Moravom na potezu od sela Zlatokop do Vranjske Banje, ali da su zbog velikog zagađenja i neprohodnosti vodotoka odustali.

Podaci ozagađenosti vode ne postoje ali je najavljeno da će Zavod za zaštitu zdravlja uraditi analize hemijske i bakteriološke ispravnosti vode.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša

    23:45 // 6. 4. 2011.

    A ovi sa B92 tvrde kako je posle NJIHOVOG teksta ministarstvo rešilo da reaguje, a Južne Vesti objavile jedan dan pre B92...

  • UM

    23:13 // 6. 4. 2011.

    I ako sam sa "druge strane obole" tj. sa reke Nisave, bas mi je drago zbog ove vesti koju sam procitao. Skoro sam gledao klip na internetu "Tuzna Morava" i zgranu se. Pozdrav svim dobrim ljudima koji su se zalozili u ovoj akciji ciscenja Juzne Morave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: