Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 23. 4. 2021.

| Društvo

Čišćenje smeća na 3 lokacije u Nišu u nedelju kao deo akcije "Zavrni rukave"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
smece
Smeća ima na mnogo lokacija; foto: čitalac

Akciji masovnog čišćenja smeća "Zavrni rukave“ koju u nedelju, 25. aprila, širom Srbije organizuje "Eko straža“ pridružila se i "Eko gerila Niš" koja je zakazala tri akcije - uklanjanje divlje deponije na kraju ulice kod Hitne pomoći, čišćenje okoline vrtića "Vilin grad" u naselju Čalije i čišćenje smeća kod stadiona "Železničar".

Iz "Eko gerile Niš" pozivaju građane da u 12 sati dođu kod pešačkog prolaza ispod pruge, na kraju ulice Vojislava Ilića, gde se nalazi jedna divlja deponija.

Zavrnimo rukave i očistimo je. Budite i Vi deo društvene ekološke kampanje "Zavrni rukave" koja će tog dana okupiti veliki broj lokalnih ekoloških organizacija i neformalnih grupa, na preko 50 lokacija širom Srbije. Dajmo svoj doprinos čistijem gradu i lepšoj životnoj sredini - poručuju iz ove grupe.

U isto vreme, u podne, čistiće se i prostor ispred stadiona "Železničar" gde takođe ima smeća, dok je u 10 sati zakazano čišćenje okoline vrtića "Vilin grad".

Vrtić "Vilin grad" se nalazi u jako lepom i mirnom kraju u naselju Čalije. Ali tik uz vrtić je i jedna manja deponija i gomila smeća. Dođite da to očistimo i učinimo deci iz ovog naselja da dobiju lepše mesto za igru - kažu iz "Eko gerile".

Iz "Eko gerile" kažu da su džakovi i rukavice za sve one koji žele da se priključe ovoh ekološkoj akciji obezbeđeni, ali da građani treba da ponesu zaštitne maske i apeluju da se si pridržavaju protivepidemijskih mera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Старо куче

    20:24 // 24. 4. 2021.

    Народ би сутра требало да буде у цркви, да прослави велики хришћански празним Цвети, а не да се маје по свакакве којештарије.
    То ако стварно хоћемо да нам буде колективно боље.
    А за ђубре има време. Више него довољно.

  • Smuk

    20:21 // 23. 4. 2021.

    Vala , kakav smo narod, Akciju masovnog čišćenja smeća "Zavrni rukave“ , trebalo bi organizovati svakog prvog dana ! Ne znam što mi ova "ideja" pade na pamet ?

  • Torpedo

    19:26 // 23. 4. 2021.

    Oni, jadnici, kojima je posao obecan i oni, sto ga skoro dobise, preko sns-a, moraju da se odazovu ! Da ih imaju u vidu ! Cuveno pitanje- jel si aktivan u stranci ?

    • Nislijka

      22:40 // 23. 4. 2021.

      Brate, vi ste svi komplet bolesni, i botovi snsa i opozicije. Puko film gradjanima prvo od strokavih komsija a onda i od gradske i drzavne vlasti koja 50 godina ne moze da pocisti deponije ni po centru gradova a kamoli po rekama i brdima. Ne zna se ko je gori, oni ili vi net pametnjakovici. Nebuloza totalna sta ti pises ovde. Od djubreta i protestne akcije napravi propagandu. Auu, puko Nis!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: