Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 25. 1. 2022.

| Društvo

Čišćenje snega i leda ispred kuća i lokala obavezno - u Nišu ove zime bez kazni, samo upozorenja

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
sneg trotoar
Kazne od 6.000 do 60. 000 dinara; foto: A. Kostić

Ukoliko ne očiste led i sneg ispred ulaza zgrade ili lokala, građani mogu platiti kazne od 6.000 do 60. 000 dinara. U Nišu za razliku od ranijih godina ove zime niko nije kažnjen, a komunalna policija upozorila je njih dvadesetak na zakonske obaveze, odnosno da su građani, privrednici, vlasnici lokala, rukovodioci uprava i preduzeća dužni da obezbede čiste trotoare ispred svojih objekata.

U Nišu nije bilo mnogo snega, pa komunalna policija nije ni imala mnogo posla oko kažnjavanja. Ekipe na terenu izdale su 20-tak upozorenja, nakon čega su vlasnici očistili trotoare.

Nismo imali kažnjavanje, imali smo samo upozoravanja. Tu gde smo upozorili ljudi su očistili, tako da tu nije bilo nekih većih problema. 6.000 dinara je kazna za fizičko lice i za odgovorno lice u pravnom licu, 20. 000 za preduzetnike i 60.000 je kazna za pravno lice – kaže koordinator niške Komunalne milicije Dejan Kovačević.

Ni u Leskovcu nije bilo kažnjavanja, ali fotografije na terenu pokazuju da je trotoar isped Opštine neočišćen i da bi građani trebalo pažljivo da se kreću. led Nakon upozorenja, građani očistili - kažu u Komunalnoj; foto: T. T. leskovac Trotoar ispred Opštine u Leskovcu; Foto: M. Mitić

Na obavezu čišćenja podsetili su građane iz Gradska uprave u Vranju.

Na osnovu člana 36, zatim 38. i 39. Odluke o komunalnom uređenju Grada Vranja za čišćenje ispred porodičnih kuća, stambenih zgrada i poslovnih objekata odgovorna su fizička i pravna lica – navode u saopštenju.

Sneg koji je pre nekoliko dana padao na teritoriji Topličkog okruga nije napravio veće probleme na gradskim ulicama u Prokuplju, ni na trotoarima za čije održavanje je zaduženo JKP Hammeum. U ovom preduzeću tvrde da su ove godine na vreme sve pripremili za zimsko održavanje ulica i trotoara u gradu, pa su odmah nakon prvog snega radnici izašli na ulice i posipali so i rizlu.

Nadležni podsećaju i da sneg uklanjaju tako da ne zatrpavaju slivnike, da je zabranjeno izbacivati sneg i led na ulice i druge javne površine, a u slučaju da nije moguće ukloniti ledenice sa zgrada potrebno je blagovremeno postaviti oznake upozorenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    23:27 // 25. 1. 2022.

    Zašto bi komunalna milicija radila svoj posao kada i bez rada redovno prima platu. Kom. mil. i njihov načelnik idu po svoje mišljenje kod gradonačelnice i njenih gradskih parazita i neznalica.

  • Ахм

    18:20 // 25. 1. 2022.

    Извините,како то да је обавеза грађана да чисте лед испред зграда и кућа а привилегија Паркинг сервиса да наплаћује паркирање на истим?

    • MILE MUZIĆ KONJ

      22:28 // 25. 1. 2022.

      predlog
      Parking da naplaćuje upravnik zgrade i kad prođe mesec dana da podeli svim stanarima podjednako.
      zašto?
      Zato što stanari tj.građani čiste led i sneg

  • KOVID20

    17:15 // 25. 1. 2022.

    A ulice? Da čistimo i ulice, pošto to niko ne radi. Kažite lopovi, da li i to treba.

    • Stanko

      02:36 // 26. 1. 2022.

      I svako da zakrpi rupu u asfaltu i iznivelise sahtu ako je kojim slucajem u liniji sa njegovom kucom ili ulazom u zgradu. Lagano se razgreje bitumen, umesa sa agregatom, sipa u rupu i poravna valjkom. Nije tesko biti fin, kazu Djindjic, Tadic, Vucic pa ko zna ko sledeci. Fina neka bagra...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: