Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 23. 4. 2021.

| Društvo

Čišćenjem obale Nišave pored mosta u Brzom Brodu počinje uređenje Kreativnog kampa

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
kamp
Za vikend počinje akcija uređenja; foto: Fabrika umetnika

U Brzom Brodu će posle Uskrsa niški kreativci i umetnici dobiti prostor za rad, a iz Fabrike umetnika navode da otvaranju prethodi velika akcija uređenja kampa, te će od sutra početi sa čišćenjem cele obale Nišave pored pešačkog mosta u tom naselju.

Velika akcija uređenja kampa počinje, kako navode organizatori, simbolično nakon obeležavanja Dana planete Zemlje, a ističu da na taj način žele da urede prostor po ukusu svih ljubitelja umetnosti i prirode.

Svakom otvaranju prethodi veliko spremanje, tako je i u kampu Fabrike umetnika. Vikend pred nama rezervisali smo za uređenje celokupnog prostora kampa pored Nišave. Sutra zvanično počinje uređenje Kampa Fabrike umetnika čišćenjem cele obale Nišave pored pešačkog mosta u Brzom Brodu – navode organizatori.

Kako su ranije najavili, ubuduće će sve umetničke radionice, izložbe, koncerte, sportsko-rekreativne aktivnosti biti na jednom mestu u naselju Brzi Brod, pa Jelena Rodić iz Fabrike umetnika ističe važnost kampa za Niš.

Kamp je za ovaj grad bitan zato što će umetnici, kreativci i zaljubljenici u prirodu imati opremljeno i uređeno mesto gde će moći da odmaraju, stvaraju i prikazuju svoja umetnička dela, ali i da uživaju u prirodi tokom leta. Kamp se otvara uskoro i dobrodošli su svi naši sugrađani koji vole ovakva mesta – istakla je Rodićeva.

Akciju uređenja organizuje Fabrika umetnika u saradnji sa Savezom izviđača grada Niša i Privrednim društvom Nifon Security, a podršku pružaju i JKP Mediana i JVP Srbijavode.

Podsetimo, prostor za rad, stvaranje i planiranje novih aktivnosti, niški umetnici i kreativci dobiće u novom prostoru u Brzom Brodu, gde nastaje (re)Kreativni kamp ili Kamp fabrike umetnika. Ideja je nastala je na festivalu PozitivNi, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor na kome bi se okupljali svi umetnici po završetku festivala, a otvaranje kampa, ali i celokupne kampanje, planirano je za nedelju nakon Uskrsa, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jug

    15:37 // 23. 4. 2021.

    Odlicna ideja mladih, kreativnih i ljudi sa stilom. Grad bi trebalo da ima sluh da cuje i realizuje projekte ovakvih pregalaca.

  • Čudesni dribling

    14:58 // 23. 4. 2021.

    Ja sam polupoljoprivrednik, polučovek koji sam isteran iz elektronsku industriju. Svoj poso obavljamo sa konopac i na grbinu. Znao sam da dok neko izrazito ne padne od mos, nema nista od popravku. Fala bogu pa se setise, da nama gradjanima iz ovaj nas kraj, naprave komunikaciju sas drugu obalu.

    • Smuk

      20:14 // 23. 4. 2021.

      @Čudesni... : "A, gde je pečat" ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: