Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:12, 27. 1. 2019.

| Društvo

Cisterna konačno obezbeđena, stanovnici Jasenovika mogu kućama

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
cisterna
Ostalo još da se pretoči amonijak; foto: D. M.

Nakon celog dana i večeri rada na obezbeđivanju cisterne sa amonijakom, druge od dve koje su se pre 8 dana prevrnule kod Jasenovika, poduhvat je konačno gotov, kažu u Štabu za vanredne situacije, pa žitelji ovog niškog sela sada mogu da se vrate.

Iako je najavljeno da će premeštanje i obezbeđivanje druge od dve cisterne biti gotovo do 17 sati, mraz je omeo radnike, pa je nakon više pomeranja sve okončano tek oko 23 sata.

Komandant Štaba za vanredne situacije obaveštava da je u 23:02 primio informaciju od Železnica Srbije da je postupak premeštanja i obezbeđivanja i druge cisterne sa amonijakom na pruzi Niš – Svrljig uspešno okončan, i da su se time stekli svi bezbednosni uslovi da se stanovništvo sela Jasenovik može vratiti u svoje domove - navode u Štabu.

Železnice Srbije obavile su svoj deo posla podizanjem i pripremanjem druge cisterne, pošto je prva juče odvezena, te sada preostaje pretakanje amonijaka. To će prevoznik, kažu u Železnicama, obaviti sutra.

Podsetimo, dve cisterne pune opasne materije ispale su iz šina pre 8 dana, oštećeno je oko 300 metara pruge, a saobraćaj je blokiran. Iz predostrožnosti, svi meštani i domaće životinje iz Jasenovika su evakuisani prekjuče, kada je uklonjena prva cisterna, nakon cega su mogli da se vrate.

Zbog druge je ponovljena evakuacija, a posle osam dana iščekivanja kako će cisterne sa amonijakom, od čijeg se izlivanja strahovalo, biti bezbedno uklonjene, neizvesnost zbog situacije u Jasenoviku sada je završena, saopštili su nadležni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brže jače bolje

    14:13 // 30. 1. 2019.

    Jaka siguracija...Obezbedili cistenu punu sa amonijakom od kotrljanja niz brdo trulim pragovima...

  • Ouzo

    16:54 // 28. 1. 2019.

    Samo je ON jaci od svega,samo je on rekao amonijaku da ne sme da se izlije.I,tako i bi!Prvorodjeni!

  • Iskustvo

    11:13 // 28. 1. 2019.

    Za manje od deset godina nece imati ko da radi na Zeleznici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: