Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 15. 4. 2011.

| Društvo

City of London College u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Početkom naredne školske godine u Leskovcu će biti zvanično otvoren koledž iz Velike Britanije posle akreditacije kod Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić i Miroslav Jovanović, direktor preduzeća "Kingsvud", koje zastupa interese City of London College iz Velike Britanije, potpisali su ugovor o otvaranju tog koledža u Leskovcu.

Koledž će biti smešten u bivšoj zgradi Doma vojske u Leskovcu na prostoru od oko 2.200 metara kvadratnih, a nastava na bečelor i master studijama odvijaće se na engleskom jeziku.

Pored leskovačkih studenata, za koje su predviđene brojne pogodnosti, očekuje se dolazak studenata iz drugih krajeva Srbije, ali i iz drugih zemalja.

- Naša vizija je da omogućimo studentima znanje koje će moći da primene, ne samo u Srbiji i okolnim zemljama, već i na prostoru čitavog sveta – kaže prof. dr Jusuf Šahzad, direktor City of London College .

Šahzad je istakao da će u početku biti organizovana predavanja na četiri programa, za menadžment, finansije, kompjutere i turizam, a da će kasnije biti uvedena još nekoliko programa.

- Ovo predstavlja temelje projekta koji će dovesti studente iz sveta u Srbiju i u Leskovac – precizira Šahzad.

Direktor “Kingsvuda” i profesor na ovom londonskom koledžu Miroslav Jovanović pojašnjavaju da je ugovorom predviđeno da se nastava u Leskovcu organizuje na jesen, ukoliko budu bile završene sve neophodne procedure, poput akreditacije programa u Ministarstvu prosvete Srbije, po kojima inače radi City of London College.

Profesor Miroslav Jovanović još ne zna kolika će biti školarina, jer finansijska konstrukcija još nije završena.

Ranijom odlukom Skupštine grada, bivši Dom vojske, kojeg je otkupio grad, dat je u zakup Kingsvudu na period od 25 godina bez finansijske nadoknade, a gradonačelnik Slobodan Kocić ocenjuje da će Leskovac imati višestruke koristi od otvaranja stranog koledža.

- Studenti iz Leskovca imaće popust od 35 odsto školarine, a u prvoj godini pet leskovačkih studenta će se školovati besplatno, dok će kasnije na svakih 35 upisanih studenata doći jedna besplatna stipendija – kaže Slobodan Kocić, uz naglasak da grad očekuje i ekonomsku korist od dolaska stranih studenata.  

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: