Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 19. 1. 2017.

| Društvo

Članovi Etičke komisije iz SNS sačuvali Jonića

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Komisija za Etički kodeks neće obavestiti Ministarstvo o Jonićevim prestupima
Pismo Kodeksa neće stići do Ministarstva, foto:JV

Iako su članovi komisije za Etički kodeks nedavno jednoglasno usvojili preporuku da direktor predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić bude razrešen te dužnosti zbog niza ustanovljenih propusta u radu, četiri člana Komisije iz redova SNS-a danas glasali da se ova odluka ipak ne prosledi Ministarstvu prosvete.

Iako je Ministarstvo već upoznato sa situacijom u "Pčelici", jer ga je o tome obavestio Sindikat "Nezavisnost", odluka skupštinske Komisije da je direktor "Pčelice" prekršio Etički kodeks ipak neće stići na tu adresu.

Prema rečima predsednice Komisije Marije Ranđelović (DJB), da bi pismo bilo prosleđeno Ministarstvu, potrebna je saglasnost većine članova Komisije. Kako objašnjava, protiv ove odluke su bili članovi SNS-a. 

Na prošloj sednici su dva člana komisije koja su iz SNS-a bila za izglasavanje mera Joniću, ali ovoga puta iznenada su četiri člana komisije iz redova te stranke jednoglasno rekli da ne žele da šalju pismo ministru - kaže Ranđelovićeva.

Komisija za Etički kodeks ima 11 članova, a na današnjoj sednici bilo je njih 6. Pojedini su se žalili da nisu dobili poziv.

Kao član komisije smatram da je trebalo da budem obaveštena o tome kada i u koliko sati je sednica. Javljeno mi je samo da će se ona održati ali ne i u koliko sati- kaže članica komisije Andrijana Savić (SNS).

Podsetimo, Komisija za primenu Etičkog kodeksa zatražila je smenu Jonića, nakon što je konstatovala niz zakonskih prekršaja, što gradski Parlament nije razmatrao pod obrazloženjem da je to u nadležnosti Ministarstva prosvete.

U Komisiji kažu da se povodom njihove odluke niko iz "Pčelice" nije oglasio.


Danas ističe konkurs za novog direktora Pčelice

Za direktora predškolske ustanove u Nišu, pored Jonića je još troje kandidata, kaže Ranđelovićeva i dodaje da je konkurs koncipiran tako da retko ko može da ispuni uslove.

Konkurs se danas završava. Na taj konkurs pored gospodina Jonića biće još 3 osobe. Uslovi konkursa su neverovatni i veoma malo ljudi može da ih ispuni. Inače, Joniću još jedan mandat fali do penzije - zaključuje.

Konkurs je objavljen u publikaciji “Poslovi” Nacionalne službe za zapošljavanje, prema odluci koja je doneta na jednoj od poslednjih sednica u 2016. godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    19:19 // 20. 1. 2017.

    Sto ne moze sa malo pari,moze sa mnogo pari!

  • miorad

    13:06 // 20. 1. 2017.

    Bravo majstori. Etički, nema šta. A, tek moral. Da li Vas je tome podučio Premijer? Od koga ste se nučili takvom ponašanju? Talog. I od vas da narod očekuje u budućnosti boljitak !

    PS. Redakcija da objavi imena njihova i radna mesta/SNS/.

  • Pravilno neparavilno

    08:21 // 20. 1. 2017.

    Ne kaže se "etička komisija" nego se kaže "neetička komisija", što je u saglasnosti sa zatečenim stanjem-deca u obdaništima su zajedno sa roditeljima "pokvarili" etiku, stalno nešto traže i"bunu se".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: