Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 29. 3. 2019.

| Društvo

Članovi ekološkog udruženja sakupljali smeće iz šume na Bubnju

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Deponija Bubanj
Gomile smeća i dalje na Bubnju; Foto: Z. P.

Nekoliko džakova punih najlona, plastike, papira i ostalog đubreta sakupili su u šumi na Bubnju članovi udruženja Pluća Ledene stene. Apelovali su i na nišku komunalnu službu da iznese smeće koje su prikupili, pre nego što šuma olista.

Prostor koji se nalazi na obodu Spomen parka Bubanj, sada je čista priroda, jer su članovi ekološkog udruženja zasukli rukave. Ipak, gomile na kojima su odlagali đubre su ostale u parku, a iz Udruženja apeluju na nadležnu službu Mediane da ih odveze iz šume. Smeće Bubanj Građani uporno bacaju smeće svuda; Foto: Z. P.

Podsetili su da su i radnici komunalnog preduzeća pre početka zime čistili ovaj deo, ali da su građani za svega nekoliko meseci ponovo napravili deponije, a kao osnova su im poslužile nagomilane posečene grane.

Radnici Mediane su pre zime očistili i u nekoliko kamiona odvezli poprilično đubriva i šuta, ali su ostale 2-3 gomile posečenog granja, koje su nesavesni građani u toku zime iskoristili da opet naprave deponije. Članovi našeg udruženja su, u nekoliko džakova juče i danas, očistili prostor oko igrališta i puta do igrališta i to odložili na ove deponije - naveli su iz Udruženja.

Inače, njihov predlog je da se ovaj deo šume pretvori u park, i smatraju da bi tako bio čistiji.

Građani ovog dela naselja Ledena stena ne odustaju od toga da se prostor, koji se nalazi na obodu šumskog kompleksa Spomen parka Bubanj - levog plućnog krila Niša, OŠ "Bubanjski heroji" i Specijalne škole "Bubanj", uredi kao rekreativni park. Čak postoji i projekat o pretvaranju ovog dela šumice u park, koji je napravila naša matična opština, još 2012. godine - tvrde iz Udruženja.

Iz ovog Udruženja kažu da su od osnivanja 2010. godine, u više od 30 akcija čišćenja, iz šumice odvezli više od 200 kubika raznog đubriva i šuta, niskog rastinja, šiblja i bolesnih stabala. Kažu da su im pomogli i Ekopolis i javno preduzeće Mediana.

Bubanj Traže da se šuma pretvori u park; Foto: Z. P.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    10:50 // 30. 3. 2019.

    Krenete li starim putem preko Bubnja za Leskovac, videćete najmanje 100 divljih deponija,od papira do kreveta!Nabaviti kontejnere i kažnjavati nemar!

  • Mara

    13:29 // 29. 3. 2019.

    Sve pohvale samo kad bi to potrajalo da ostane čisto

  • xyz

    11:37 // 29. 3. 2019.

    Jel lepo ocisceno to, da mi ne puni cevi od mini hidro elektrane..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: