Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:50, 3. 9. 2012.

| Društvo

Ćosić novi urednik NTV

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miroslav Ćosić
Miroslav Ćosić

Doajen niškog novinarstva Miroslav Ćosić od 1. septembra je novi glavni i odgovorni urednik Niške televizije.

Na toj funkciji Ćosić je nasledio Dragana Miljkovića, a novinar Južnih vesti zatekao ga je u njegovoj novoj redakciji, neposredno nakon prvog kolegijuma.

- Rano je za sada govoriti o programu. Za sada pravimo analize, da vidimo gde smo sada. Verujem da NTV može ponovo da "sine", kako ja to kažem, a pokušaćemo to od samog početka da uradimo i pomoću malih televizijskih trikova - rekao je kratko Ćosić.

Ćosić je novinarsku karijeru otpočeo u niškim Narodnim novinama pre skoro 40 godina. Kao dopisnik Politike počeo je da radi 1976. godine, a nekoliko godina kasnije postao je najpre urednik Nedeljnog broja, a zatim i pomoćnik glavnog urednika za unutrašnje tekstove. Zbog, kako je obrazložio, neslaganja sa tadašnjom uređivačkom politikom 1990. godine prešao je u tadašnje Politikino izdanje na engleskom. 

U vreme građanskih protesta 1996/97 uključio se u rad niške TV5 i kao urednik vesti i voditelj "Pete noći" i tako postao jedno od najprepoznatljivijih TV lica. Nakon osnivanja TV Zona bio je jedan od urednika, gde je vodio i popularnu emisiju "Pitajte Zonu".

Mnogi ga pamte i po kolumnama koje je tokom većeg dela svoje karijere pisao za Narodne novine, Politiku, Telegraf.. zbog čega se njegovo ime često može naći i u udžbenicima novinarstva na fakultetima.


Ostavka u Upravnom odboru Velibor Velja Petković Velibor Petković

Neposredno nakon početka sednice Upravnog odbora na kojoj je trebalo da bude imenovan novi glodur Niške televizije, dotadašnji predsednik, ugledni niški novinar, Velibor Velja Petković obavestio je prisutne da podnosi ostavku i napustio skup.

Svoj potez je za Južne vesti obrazložio stavom da strateške odluke ne bi trebalo da se donose pred kraj mandata.

- Ja sam postao predsednik pre godinu dana, na predlog DS, kao nestranačka ličnost. Godinu dana kasnije, kada je došlo do promene koalicione vlasti u nišu i Srbiji, a trebalo je doneti važne odluke kao što su smena urednika, smatram da nemam moralno pravo da učestvujem u smenama i imenovanjima novog urednika - kaže Petković.

Petković je ocenio i da bi "kompletan Upravni odbor trebalo da da bude promenjen i da ga imenuje nova vlast".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan Zovko

    10:04 // 20. 9. 2012.

    Milena hvala na ovom linku. Zapravo sve je receno samo bih dodao da ovakve gnusne ideje nastaju tada kad neko kao B. Jovanovic i pomisli da je on coban a mi ovce. Predlazem da takvi treba malo vise da citaju i kulturno se uzdizu kako bi svako sledece njihovo obracanje zracilo pozitivnoscu i realnoscu, kako bi im njihovo "stado" mozda i uzvratilo poverenjem, postovanjem i lepim recima.

    Hvala.

  • Ljubisa

    08:11 // 16. 9. 2012.

    Sada je vec davno, kada je bila kampanja za gradonacelnika, u igri je bio Smiljko. Cosic je bio urednik TV5 i tolko bio OBOJEN zutom bojom da je izjavio da ce se on osecati neugodno da mu Velja postavlja gradonacelnika.I bi Smiljko gradonacelnik!!!
    Velja je sada ponovo u vlasti, zar se ta neugodnost toliko umanjila ili to radi jer treba u penziju veoma skoro, on je oko 47-49 godista?

  • bivsi snimatelj tv5

    14:32 // 6. 9. 2012.

    Bio Cosic u Hag jer je imao dojavu da ce slobodan milosevic uskoro da sleti tamo. Procenio da od toga nema nista i doso istog dana u Srbiju kad su ovi njega deportovali u Hag. Mesec dana je pokunjeno dolazio na televiziju jer takav blam doajen novinarstva nije smeo da sebi priredi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: