Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 5. 8. 2020.

| Društvo

Čovek pao u blizini Hitne, građani tvrde da su pomoć dugo čekali

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
hitna pomoć
Čovek više od pola sata ležao čekajući pomoć; foto: Ivan Glišić

Da je u blizini Urgentnog centra i Hitne pomoći u Nišu čovek više od pola sata ležao bez ikakve pomoći lekara, koje su prolaznici nekoliko puta zvali, svedoči Ivan Glišić koji se slučajno tu zatekao i sam pokušavao da prizove pomoć. Dežurni lekari Hitne pomoći ipak tvrde da su nekoliko minuta nakon poziva zbrinuli pacijenta koji je ležao u blizini.

Glišić nije iz Niša već se juče oko 17 sati slučajno zatekao u blizini novog Kliničkog centra i Hitne pomoći.

Prizor kome je svedočio naziva nebrigom i bahatim ponašanjem hitnih službi, koje više od pola sata nisu došle da pomognu čoveku koji je ležao na ulici. Jedna ekipa odbila da pomogne; foto: Ivan Glisic Hitna pomoć zbrinula čoveka posle pola sata, dežurni lekari kažu reagovali su odmah; foto: Ivan Glišić

Zatičem čoveka kako leži na travi udarene glave sa rengenskim snimcima. Pored čoveka se nalazi konobar koji mu je dao vodu, još dva čoveka koji su se tu zatekli i dve žene u zdravstvenim uniformama. Rekli su mi da su zvali Hitnu pomoć još pre deset minuta, ali da niko ne dolazi. Neko im je iz zdravstvene službe rekao da uzmu kolica da ga dovedu. Zamislite da neko ide po kolica, postavi u kolica bolesnog čoveka koji je pao i dovede. Katastrofa - priča Glišić.

Ubrzo su pored njih prošla ambulantna kola koja su zaustavili i zamolili da neko pomogne čoveku.

Vozač odgovara da to nije njegov posao, da je iz druge službe. Pa čoveče kako te nije sramota. I ode. Ona žena koja je sedela do njega u kolima, ništa nije rekla, kao da nije sa ove planete, valjda je to doktorka, prepričava Glišić.

Kaže da je onda otišao do Urgentnog centra da od njih potraži pomoć ili da oni pokušaju da dozovu kolege iz Hitne pomoći koja je na svega 200 metara od mesta na kome je čovek ležao povređen. Cekajuci Hitnu pomoc; foto: Ivan Glisic Hitna pomoć zbrinula čoveka posle pola sata, dežurni lekari kažu reagovali su odmah; foto: Ivan Glišić

Vidim ja da tu leba nema i da pričam džabe. Vraćam se do travnjaka ispred kafane, kad evo stiže kombi Hitne službe. Za daljinu od 200 m, trebalo im je više od pola sata. Izlazi čovek, valjda lekar, stoji i gleda, ali mu ne prilazi. Valjda bolesnik može da ga napadne, nemam pojma. Ja u čudu, ne mogu da verujem. Nisam više mogao da pomognem nikako i otišao sam da se više ne bih nervirao. Ne daj Bože da ti nešto zafali zdravstveno - ističe Glišić.

Smatra da je ovo sramota, da je ostao šokiran nebrigom, jer zdravstveni radnici nisu došli da pomognu iako su bili u blizini, pa pita koliko bi vremena trebalo da zbrinu nekog ko je udaljen više kilometara.

Ipak, ovo svedočenje građana ne potvrđuju u Hitnoj pomoći, a kako kaže dežurni lekar juče su primili poziv da je nekome pozlilo u blizini ove ustanove i tvrdi da su pacijenta brzo zbrinuli.

Mi smo dobili poziv i završili smo ga u roku od nekoliko minuta. Koliko je dugo ljudima trebalo da ga vide i da mu priđu i da nas pozovu ja to ne znam, što se nas tiče sve je bilo brzo završeno - navode u Hitnoj pomoći.

Kažu i da je to bio jedini poziv juče u okolini Kliničkog centra koji je brzo rešen i čovek je prebačen u bolnicu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:40 // 12. 8. 2020.

    Pa blizu je HP,mogao i sam da dodje,a i da ga donesu do hitne...

  • Mika

    20:53 // 9. 8. 2020.

    Pa, nemaju slobodno vozilo! Pozovite opet malo kasnije. U medjuvremenu, neka deda popije aspirin i stavi bensedin pod jezik, pa nek vidi kako je za sat-dva.....

  • Ivan

    09:57 // 9. 8. 2020.

    A kad spase dnevno zivota koliko su u mogućnosti zaboravite sve i hvala do neba.Nisu ljudi krivi ceo dan u skafanderima i maskama prodjite pored hitne i ne lupetajte imam bolesnika u kuci i normalno je da vam postave pitanje da znaju sta ih veka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: