Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 3. 11. 2021.

| Društvo

Crkva u leskovačkom naselju Dubočica dobila podni mozaik vredan 10,7 miliona dinara

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Podni mozaik, crkva u Dubočici
Glavni motivi mozaika narodna tradicija juga Srbije; foto: M. M.

U crkvi ”Svetog Simeona Mirotočivog” u leskovačkom naselju Dubočica završeni su podopolagački radovi, a urađeni su mozaici sa motivima narodne tradicije juga Srbije. Iz gradske kase za tu namenu izdvojeno je 10,7 miliona dinara, a kako je najavio vladika niški Arsenije vernici će od 1. decembra moći da posećuju liturgije i u tom hramu.

Radovi na uređenju poda započeti su pre dve godine, a osim mermerne podloge, ispod je urađeno podno grejanje. Podni mozaik, crkva u Dubočici Vladika niški Arsenije najavio radove na oltarksom delu, ikonostasu, kao i zvoniku; foto: M. M.

Ono što je bio moj lični zahtev jeste to da se unesu detalji iz narodnih umotvorina, iz narodnih nošnji. Ako se budete malo bolje zagledali u detalje ovog poda videćete i detalje iz narodnih ćilima sa juga Srbije. Sa službama u ovom hramu započeće se 1. decembra, tako da građani više neće morati da idu u staru crkvu, već će i ovde moći da obave sve verske potrebe - rekao je vladika Arsenije.

Vladika je najavio i da slede radovi na oltarskom delu i ikonostasu, kao i izgradnja zvonika. Crkva u naselju Dubočica, Leskovac Sa liturgijama se kreće od 1. decembra; foto: M. M.

Kada budemo završili sa uređenjem enterijera samog hrama, počećemo sa izgradnjom zvonika što će takođe krasiti, ne samo ovaj deo Leskovca, nego ceo grad. Verujem da će za nekoliko godina kada budemo završili sve radove hram "Svetog Simeona Mirotičivog" biti ponos, svih građana Leskovca - dodao je vladika Arsenije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je do sada u izgradnju hrama u naselju Dubočica uloženo 34,2 miliona dinara, ali i da se krenulo sa radovima na sanaciji konaka crkve "Svete trojice", a rok za završetak tih radova je kraj ove godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    11:55 // 3. 11. 2021.

    a odes u bolnicu, pod se raspao, aparati ne rade, posalju te kod privatnika da ti odere kožu...

  • Iq

    10:25 // 3. 11. 2021.

    A zasto svestena lica ne pune tu istu gradsku kasu iz koje se finansiraju?

  • B.Petrović, dipl.zapl.ing.

    09:25 // 3. 11. 2021.

    Kačavendizam se iz Bosne poput zaraze proširio I n.a. Srbiju.
    I ovo popovi kao i oni u "manastiru" Tumane, zahvaljujuci nesreći i PRAZNOVERJU srpskog neobrazovanog naroda, voze dzipove i prave lokalne Versaje .
    Strašno, quo vadis, Serbia?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: