Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 16. 5. 2011.

| Društvo

Crna Trava dobija graditeljski fakultet

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

CRNA TRAVA – Fakultet za graditeljski menadžemet Univerziteta Union iz Beograda najavio je da će ove godine otvoriti odeljenje u Crnoj Travi, opštini poznatoj po majstorima građevinarstva.

U pozivu budućim studnetima se navodi da će se nastava odvijati na osnovnim, master i doktorskim studijama i da će se studenti predavanja slušati u Crnoj Travi, “simbolu srpskog neimarstva”.

U centru opštine i 25 naselja, prema zvaničnim podacima, živi 2.563 stanovnika, a prema svim prognozama, posle popisa koji bi trebalo da se obavi ove godine, biće manje od 2.000 žitelja.

- Više od polovine je staračkih domaćinstava, a radno sposobnih je samo 300 porodica, a ovde se godišnje rodi od petoro do desetoro dece, a umre oko 80 stanovnika – kaže Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava.

Predsednik Blagojević ističe da za Crnu Travu nisu važne partije, a ako se nastavi sadašnji trend migracije, za desetak godina pitanje je da li će u celoj opštini biti i 300 stanovnika.

Otvaranje odeljenja Fakulteta za graditeljski menadžment jedan je od pokušaja da se oživi ovaj planinski kraj, koji im Tehničku školu u kojoj se, između ostalog, školuju budući građevinski stručnjaci. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jela Mitrovic

    15:26 // 21. 5. 2013.

    Da li gradjevinski fakultet u Crnoj Travi ima internat ili menzu za studente?

  • petko

    16:26 // 30. 6. 2011.

    a koliko je skolarina???

  • ROCK

    17:56 // 19. 5. 2011.

    PA MEDVEDJA I BLACE IMAJU FAKULTETE,PA STO NE BI I CRNA TRAVA. PA IDEALNO ZA STUDENTE ,AKO HOCE DA UCE ? TREBA JOS NEKOLIKO GORE OTVORITI I DA POSTANE UNIVERZITETSKI GRAD !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: