Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 17. 5. 2021.

| Društvo

Crnoglavac predložena za v. d. direktora Narodnog muzeja Niš, na čelu dva centra ostaju iste direktorke

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
fotelja
Direktorke Dečijeg centra i Regionalnog centra ostaju u foteljama; foto: A. K.

Zato što je dosadašnji direktor niškog Narodnog muzeja Nenad Spasić penzionisan, za vršioca dužnosti direktora te ustanove preložena je Vesna Crnoglavac koja već 20 godina radi u muzeju, potvrđuje za Južne vesti Ivan Jovanović iz Odbora za imenovanje. Za direktore Dečijeg kulturnog centra i Regionalnog centra predložene su dosadašnje direktorke, a konačne odluke o imenovanju biće razmatrane na sednici Skupštine.

Članovi Odbora za imenovanje su na današnjoj sednici razmatrali tri tačke, a među njima je bio i predlog v. d. direktora Narodnog muzeja, jer je ta ustanova ostala bez vođe nakon odlaska u penziju Spasića.

Vesna Crnoglavac je diplomirani arheolog po zanimanju, radi već 20 godina u Narodnom muzeju, tako da je ona predlog za vršioca dužnosti - navodi Jovanović.

Na konkursu za direktora Dečijeg kulturnog centra Niš jedini kandidat je bila dosadašnja direktorka Sandra Petković, te su je članovi Odbora i predložili opet za tu funkciju.

Ista situacija je i sa konkursom za direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, te je kao jedini kandidat predložena dosadašnja direktorka Danijela Marković.

Konačne odluke o imenovanju Crnoglavac, Petkovićeve i Markovićeve biće doneta na sednici Skupštine koja je zakazana za sutra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    21:45 // 18. 5. 2021.

    Margina, provincija, zabokrecina i nezainteresovanost vlasti i zitelja Nisa, dovela je ove ustanove na najnizi moguci nivo ! Sistem je -sta me briga, nije neka plata ,budzetska ,ali je na vreme !

  • Komšinica prvog muža Grada

    21:34 // 18. 5. 2021.

    Vesnu Crnoglavac je verovatno predložila Sotirovski u svojoj dnevnoj sobi, obzirom da ni na jednom sastanku dotična gospođa nije bila tema dnevnog reda.

  • Sensei

    23:35 // 17. 5. 2021.

    Zabrinjavajuće je da se na konkurse za direktore gradskih ustanove ne javlja niko sem postojećih partijskih SNS kadrova.
    Niko neće u žabokrečinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: