Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 21. 11. 2023.

| Društvo

Crveni krst u Prokuplju pred izbore deli ogrev i pakete, opozicija sumnja na ucenu glasača

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Crveni krst
Crveni krst u Prokuplju deli hranu, higijenske pakete, ogrev; Foto: Lj. M.

Najugroženije porodice sa teritorije Prokuplja najkasnije do 15. decembra dobiće pomoć Crvenog krsta u vidu ogrevnog drveta, ali i paketa hrane i higijene, za šta je iz lokalnog budžeta obezbeđeno preko 12,3 miliona dinara. Opozicija tvrdi da se radi o pomoći koja će biti iskorišćena za ucenu i kupovinu SNS glasova pred lokalne izbore 17. decembra.

U Crvenom krstu navode da su sredstva obezbeđena iz gradske kase poslednjim rebalansom budžeta na jednoj od poslednjih sednica u ovom sazivu, te da će 440 porodica dobiti po 2 kubika drva za grejanje, dok će oko 3.000 paketa hrane i higijene dobiti socijalno ugroženi koji će biti odabrani po kriterijumima predsednika mesnih zajednica, dok će deo predložiti i prokupački Centar za socijalni rad.

Crveni krst u Prokuplju je nabavio oko 880 kubika ogrevnog drveta po ceni od 5.748.952 dinara. Od 6 ponuda, prihvaćena je najpovoljnija koju je poslala firma Drvoprodukt iz Vlasotinca.

Porodice koje se nalaze na spisku za dodelu ove pomoći, drva će dobiti na kućnu adresu do 15. decembra.

Pored ogreva, Crveni krst će deliti i pakete hrane za čiju nabavku je izabrana firma “Popadić komerc” iz Kragujevca, a vrednost ugovora je 4.134.480 dinara. Firma “Brekpro” iz Leštana obezbediće higijenske pakete u vrednosti od 2.419.848 dinara. Porodice koje budu na spisku dobiće po paket sa namirnicama, kao i higijenski paket, a tu pomoć dobiće 3.000 naših sugrađana koji su najugroženiji - kaže Dragan Subotić, sekretar Crvenog krsta u Prokuplju.

Inače, prokupački Crveni krst je i prethodnih godina delio pakete sa hranom, pa je 2021. godine 220 porodica dobilo pakete, dok je prošle godine podeljeno 350 paketa namenjenih najugroženijim domaćinstvima na gradskom i seoskom području.

Kada je u pitanju ogrev, Crveni krst je 2021. godine obezbedio za oko 260 socijalno najugroženijih porodica po jedan kubik ogrevnog drveta za zimu, za šta je tada izdvojeno iz gradske kase 1,35 miliona dinara.


Socijalna pomoć za ugrožene da premoste zimu ili kupovina glasova pred izbore

Za prokupačku opoziciju najavljeno deljenje pomoći osiromašenim građanima pred izbore nije ništa drugo nego pokušaj da se jeftinim paketima potkupe birači.

Ova vlast za deset i više godina napravila je pustoš u Prokuplju, građani su siromašniji, ucenjeni, bez posla i perspektive, jer bukvalno ništa nije urađeno da se poboljša njihov život, ni jedna investicija nije došla u naš grad, Privredna zona je zarasla u korov, rasprodaje se državna imovina, ljudi se iseljavaju iz Toplice. Nikome sem ljudima u vlasti nije dobro u ovom gradu. U vreme kada država pomaže Prokuplje sa 65 miliona zbog ugrožene tekuće likvidnosti, gradska vlast je našla način kako da obezbedi novac za kupovinu glasova - kažu u opoziciji.

Prošlog meseca Gradska uprava u Prokuplju izdvojila je 1.431.818 dinara za kupovinu 196 kubika ogrevnog drveta za zimu, a drva će dobiti 45 najugroženijih porodica koje su na spisku prokupačkog Povereništva za izbegla i raseljena lica.

Svakoj porodici biće podeljeno po 4 kubika ogrevnog drveta koja će im biti dostavljena na kućnu adresu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    13:35 // 21. 11. 2023.

    С вуну не оскудевамо!

    • otpor23

      14:14 // 21. 11. 2023.

      Hoce li moci da se greju i jedu naredih 4 godina radikalske okupacije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: