Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 28. 4. 2015.

| Društvo

Ćutanje i Školskog odbora OŠ “Stefan Nemanja”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-os-stefan-nemanja-blic.jpg
Veo ćutanja nad školom; Foto: Blic

Nakon što direktorka niške Osnovne škole “Stefan Nemanja” Aleksandra Projović nije odgovarala na pozive novinara Južnih vesti, o prijavama dvojice zaposlenih na njen rad nisu hteli da govore ni predsednik, ni član Školskog odbora iz redova zaposlenih.

Nastavnik likovnog Slaviša Mitrović i bibliotekar-medijatekar Bojan Marković uredno su, kako kažu, svoje prijave na bahatost i malverzacije direktorke Projović upućivali i Školskom odboru.

Reakcije ovog tela, koje prema Statutu škole ima zadatak da kontroliše rad i imenuje direktora škole, zasada nema, a predsednik Ivica Ranđelović prijave Mitrovića i Markovića nije hteo da komentariše i spustio je slušalicu novinaru Južnih vesti.

To ne može telefonom. Aj’ ćao! - rekao je Ranđelović i spustio slušalicu.

On već skoro nedelju dana ne odgovara na pozive ni poruke novinara u kojima piše da je spreman da se vide kad god predsedniku Odbora odgovara.

Komentar nije imao ni član Školskog odbora iz redova zaposlenih, nasatvnik Renato Macur. Uz konstataciju da ga novinar uznemirava, Macur nije hteo ni da čuje pitanje.

Pošto ste mediji, uznemiravate me, jer ja nemam običaj da dajem izjave. Ništa ne mogu da prokomentarišem, niti želim - rekao je Macur.

Kada će se i da li prijave zaposlenih na rad i ponašanje direktorke Projović razmatrati na sednici Školskog odbora, ostaje enigma.

Podsetimo, dvojica zaposlenih su, tvrde, Odboru dostavili upozorenje Regionalnog mobing centra u kojem piše da u školi postoji mobing od strane direktorke, kao i presudu prema kojoj je zbog, kako kaže Mitrović, greške direktorke škola morala da mu isplati 700.000 dinara.

Ni upozorenja, ni presude, ni troškovi izazvani greškama, ali ni brojne prijave koje su dvojica zaposlenih uputili na rad direktorke Projović, nisu bili dovoljni razlozi da se Školski odbor oglasi.


“Odborima manipulišu direktori”

jovanovic Jovanović pre godinu dana ukazao na povezanost odbora i direktora; Foto: Arhiva JV Predsednik tela koje imenuje školske odbore, Odbora za imenovanja Skupštine Grada Niša Dejan Jovanović, rekao je još pre godinu dana, gostujući u emisiji “15 minuta”, da školskim odborima manipulišu direktori.

Moćni su direktori i uspešno manipulišu školskim odborima. U tim školskim odborima zaposleni već znaju da moraju da budu poslušni, tu se izvrši neki dodatni pritisak ili se zaposli neki pomoćni radnik. Njima je data ta vlast... Oni preterano mnogo vlasti imaju u ovom slučaju - rekao je Jovanović.

Zbog “bliskih” odnosa odbora i direktora i Lokalni antikorupcijski forum iz Niša je zatražio izmenu “seta” zakona, kojima bi se oduzela “moć” direktorima.

Ove izmene se, pre svega, odnose na povećanje broja predstavnika lokalne samouprave u odborima. Trenutno po 3 člana imaju zaposleni, predstavnici roditelja i lokalna samouprava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milenkovic

    19:02 // 13. 5. 2015.

    Ja bih dobro razmislio kada dajem komentare, nije direktorka kriva sto nam svima bas ne cvetaju ruze.Al bas zato ne treba drugom jamu kopati, jer dodje vreme da sami u nju padnemo.Razmisljajmo ljudi!

  • i.peric

    18:32 // 13. 5. 2015.

    Direktorku,poznajem licno,godinama.Jedna od retko postenih i dobrih ljudi.I ne razumem zbog cega ljudi, koji je ne poznaju, prihvataju zdravo za gotovo i veruju ovome, pa se i pridruzuju komentarima.

  • Примери

    01:15 // 30. 4. 2015.

    Ово је само још један пример хаоса у школској управи града !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: