Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 17. 8. 2021.

| Društvo

Cvetanović: Jedini problem Leskovca je Trg, to je karcinom kome nećemo dati da metastazira

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
TRG Le
Više radnika nego obično na trgu; foto: M. M.

S obzirom da su radovi na centralnom gradskom Trgu u Leskovcu trebali da budu završeni još u novembru 2020. godine, ali još traju, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je to ocenio trenutno kao najveći problem grada, rekavši da je to karcinom kome neće dati da razvija metastaze. Prvi čovek Leskovca opet nije pricezirao kada će Trg konačno biti gotov, ali je ponovio reči predsednice Vlade Ane Brnabić da će ona razgovarati sa firmom Bauvezen kako bi se radovi ubrzali.

Godinu dana od kako je formirana nova-stara izvršna vlast u Leskovcu, gradonačelnik Cvetanović je govorio o uspesima tokom prethodnih 365 dana. Međutim, nezaobilazna tema bio je završetak radova na Trgu. Kako sam kaže, to je najveći i jedini problem koji muči vlast. Cvetanović Trg jedini problem Leskovca u prethodnih 365 dana; foto: M. M.

Na ponašanje odabranog izvođača radova koje Grad finansira sa 223,3 miliona dinara nismo ni malo ponosni. Ni jedan dinar nije uplaćen avansno. Naši sugrađani su sa pravom ljuti, iako smo mi dali sve od sebe da se stvari pokrenu. Trg je trenutno karcinom našeg grada, ali mu nećemo dati da razvija metastaze. Ja iskreno osećam i žaljenje i stid zbog toga - rekao je Cvetanović.

On je i ponovio da je firma Bauvezen bila jedini ponuđač, kao i da su ponudili da Trg urade za 11 miliona manje od procenjene vrednosti.

Prilikom posete Leskovcu, rešavanje problema centralnog gradskog Trga, najavila je i predsednica Vlade Ana Brnabić. Njene reči da će razgovaati sa investitrorom, danas je opet ponovio Cvetanović. TRG le Završen jedan deo, postavqene klupe i kante; foto: M. M.

Predsednica Vlade je rekla da ne zna ko je vlasnik Bauvezena, međutim od tada su se radovi na samom Trgu intezivirali. Jedan deo šetelišta je otvoren, a postavljene su i klupe, kao i kante za smeće.

Ipak, kada će radovi biti kompletno završeni, to još uvek nije poznato, iako je po prvim najavama sve trebalo da bude gotovo do novembra 2020. godine. Izbijanje pandemije virusa korona bio je jedan od razloga zašto je dat produžetak za završetak radova, ali pošto su probijeni i ti novi rokovi, razmatralo se čak i da dođe do raskida ugovora sa firmom iz Lazarevca, s obzirom i da niko ne zna kako izgleda vlasnik Bauvezena.

Podsetimo, dolazilo je čak i do sukoba na relaciji radnika i gradonačelnika Leskovca. Ipak, leskovački Trg i dalje se - gradi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JANA

    10:49 // 21. 8. 2021.

    Neminovno je da su se radovi na izgradnji trga odužili ali rukovodstvo grada čini sve da se problemi otklone i radovi privedu kraju.

  • Danex

    18:58 // 19. 8. 2021.

    Bilo bi dobro da je tako. U irali ste ekolosku taksu a od djubreta nemoze da se prodje. Od J. Morave ste napravili fekalni jendek. A treba samo malo volje da se sve stavi u red. Sprovoditi zakone na kojima i vi insistirate.

  • Mile

    09:30 // 19. 8. 2021.

    Bespredmetno je razglabati nešto na šta se nema uticaja...nesavesnih izvođača je bilo i biće ih uvek...strpljenje je majka nauke...i završenih poslova

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: