Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 9. 5. 2023.

| Društvo

Cvetanović: Ukoliko se u Leskovcu bude gradila fabrika opasnog otpada - podnosim ostavku

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Opasan otpad
Gradonačelnik tvrdi da Leskovčnai ne moraju da brinu; Ilustracija; foto: T. R.

Pre skoro godinu dana iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” na sednici Skupštine Grada upozorili su da se u Leskovcu planira gradnja fabrike opasnog otpada, međutim da se to sa sigurnošću neće desiti tvrdi gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je rekao i da će, ukoliko dođe do nekih promena, odmah podneti ostavku na tu funkciju.

Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je i zvanično 16. maja prošle godine beogradskoj firmi Chempro da na lokaciji nekadašnje fabrike RUL u Leskovcu gradi fabriku za preradu opasnog otpada, a kako bi Grad Leskovac sprečio gradnju, protiv resornog ministrstva podneta je tužba Upravnom sudu u Beogradu.

Međutim od tada do današnje sednice Skupšine se o fabrici vrlo malo pričalo, pa je narodni poslanik i odbornik opozicije Nebojša Cakić upitao dokle se stiglo sa tim postupkom i ko će odgovarati ukoliko krene gradnja.

Goran Cvetanović Prvi čovek Leskovca obećao ostavku; foto: M. M.Da se fabrika opasnog otpada sa sigurnošću neće graditi odgovorio je gradonačelnik Cvetanović, koji je obećao da će, ukoliko ipak to desi, odmah podneti ostavku.

Da vam odgovorim da se fabrika opasnog optada u Leskovcu i Jablaničkom okrugu neće graditi i da već jednom stavimo tu tačku. Kažete da nismo ništa uradili, ali jesmo podneli tužbu protiv resornog ministarstva, istog onog koji nam finansira projekte. Ja ću po tome ostati upamćen, ali i da sam čovek od reči. Ukoliko se nekada bude gradila fabrika, ja ću odmah podneti ostavku - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, da je fabrika opasnog otpada štetna bili su saglasni i vlast i opozicija na sednici Skupštine održanoj krajem juna prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stojan

    10:54 // 14. 5. 2023.

    Ти онда у инат направиш нешто корисно

  • Goca

    15:53 // 9. 5. 2023.

    Znaci Mesko se okrece protiv Vlade Srbije.Jos jedan koji napusta brod.Ili je to samo igra dok prodju izbori pa posle gradi sta hoces.

  • ana

    15:48 // 9. 5. 2023.

    Podnesi odma ostavku.Ko ti brani.Mnogo ce nekoga da uplasis i nasikiras.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: