Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 4. 11. 2014.

| Društvo

Cvetanović: novinari došli "nepozvani"

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Cvetanovic.jpg
Gradonačelnik tvrdi da niko od nobvinara nije pozvan na sastanak sa investitorom

Za susret američkog biznismena zainteresovanog da kupi "Porečje" iz Vučja i gradonačelnika Leskovca za koji su poziv dobili samo pojedini mediji, gradonačelnik tvrdi da poziv nije upućen nikom, već da su neki novinari za sastanak čuli na kablovskoj Televiziji “Naša”.

Cvetanović kaže da je na toj televiziji najavio da će u subotu doći investitor Slobodan Pavlović.

Da ste gledali zvanični medij, koji bi trebalo svi da pratite, dobili bi ste i vi informaciju o tome, a mi bi vam, kao i vašim kolegama, omogućili da prisustvujete - rekao  je Cvetanović.

Podsetimo, u Leskovcu je u subotu boravio biznismen srpskog porekla iz Amerike Slobodan Pavlović, a informaciju sa sastanka iz kabineta prenela je samo državna novinska agencija Tanjug i lokalna Televizija K-1.

Cvetanović je juče takođe negirao da je u neformalnom razgovoru sa lokalnim novinarima i snimateljima izjavio da će ubuduće birati koje će novinare pozivati na događaje u svoj kabinet.

2 Gostovanje Cvetanovića na TV Naša; foto: printscreen RTVL NašaIpak, interesantno je da sastanku u kabinetu nije prisustvovao ni jedan novinar RTV "Naša" na kojoj je gradonačelnik saopštio vest o dolasku potencijalnog investitora.

Inače, za televiziju „Naša“, koju je juče nazvao zvaničnom gradskom televizijom, samo pre dva meseca je Cvetanović najavljivao da ona mora biti ugašena, kada je odlučio i da stopira tender za nabavku opreme i tehnike za ovu kablovsku televiziju.

Ovo preduzeće će morati da se privatizuje, pa je nelogično da Grad iz svoje kase ulaže sredstva u kupovinu opreme firmi koja će u najskorije vreme najverovatnije preći u privatne ruke. Ja sam odlučio da stopiram tender, a ovo nije jedini razlog - rekao je tada Cvetanović.

Nova “Naša RTVL”, koja funkcioniše u okviru Javnog preduzeća Radio Leskovac, počela je sa radom samo pre nekoliko meseci, finansira se iz gradskog budžeta i može da se gleda isključivo preko kablovskih emitera jer nema dozvolu za etarsko emitovanje programa.

Pavlović (ne) kupuje "Porečje"

Za sada nema zvaničnih informacija o rezultatu sastanka prvog čoveka Leskovca i američkog biznismena.

Gradonačelnik Cvetanović nije želeo juče da odgovori novinarima na pitanje da li je uspeo da se dogovori sa Pavlovićem o tome da li će on kupiti “Porečje” ili ne.

Podsetimo, ovaj susret u Leskovcu je usledio nakon nedavne posete delegacije Grada Leskovca Čikagu.

DS: Gradonačelnik grubo prekršio Zakon

Demokratska stranka u Leskovcu danas je oštro osudila ponašanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića i njegovog kabineta koji su, kako tvrde, vest o dolasku navodnog američkog investitora “sakrili od većeg dela javnosti”.

Kako navode demokrate, za još veću osudu je ponašanje prvog čoveka grada koji je dozvolio da o ovako važnom događaju građane obaveštavaju samo dve medijske kuće.

Gradonačelnik je prekršio član 10. Zakona o informisanju koji kaže da državni organi i organizacije, organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i preduzeća, kao i poslanici i odbornici, imaju obavezu da informacije o svome radu učine dostupnim za javnost i to pod jednakim uslovima za sve novinare i sva javna glasila. Dakle, od gradonačelnika tražimo da makar poštuje zakone, ako već ne poštuje građane Leskovca - kaže Saša Stojanović, poverenik Gradskog odbora DS-a.

Demokrate se pitaju i po kom osnovu se mediji u Leskovcu dele na poželjne i nepoželjne, omiljene i omrznute, navodno dobre i navodno loše.

Demokrate postavljaju pitanje i koliko će novih radnih mesta biti otvoreno posle uzvratne posete biznismena iz Čikaga, kao i kada će početi da rade i primaju platu radnici kojima je gradonačelnik obećao posao od američkih investicija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: