Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 28. 5. 2021.

| Društvo

Cvetanović o izgradnji višespratnice zbog koje protestuju građani: Biće parka i parkinga

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
park Madera Le
Opozicija preedložila da Grad reši problem izgradnje višespratnice; foto: M. M.

Predlog odborničke grupe "Za Leskovac zajedno" da se na sednici Skupštine Leskovac raspravlja o izgradnji višespratnice na mestu parka za decu u centru grada, zbog čega građani protestuju, nije prihvaćen, ali je ipak bilo reči o tome. Gradonačelnik Goran Cvetanović po prvi put je javno komentarisao izgradnju višespratnice rekavši da su se u tom parku godinama unazad okupljali narkomani, ali da i će investitor o svom trošku u blizini izgraditi park za decu.

Poslednjih nedelja stanari stambenih zgrada kod popularne "Pepeljugine vile" prostestuju zbog najavljene izgradnje višespratnice privatnog investitora, a da je tema značajna za sve građane Leskovca smatrao je Nenad Zdravković, odbornik opozicione odborničke grupe "Za Leskovac zajedno". On je na zasedanju napomenuo da je očekivao da će ovaj predlog podneti odbornici vladajuće većine jer žive u tim zgradama.

Tu su sa nama gosdpodin Pejčić i gospodin Ivanović, očekivao sam to od njih. To jeste privatan posed i ne smemo da branimo ko će tu šta da gradi, ali mora da bude u skladu sa zakonom. Ali ako su građani Leskovca nezadovoljni, mi moramo da reagujemo jer ćemo u tom delu ugasiti zelenu površinu i imati prenaseljenost. Ova tema nema veze sa politikom, ta parcela je prodata za vreme prethodne vlasti. I mi i SNS smo u toj izbornoj jedinici imali najviše glasova u intersu svih je da se to reši. Dajte da pričamo sa investotorima i da ih zamolimo da na tom mestu ne bude višespratnica - rekao je Zdravković.

Parcela je u vlasništvu BM Invest grupe, a prema rečima Cvetanovića radi se o firmi koja je u vlasništvu poznate advokatske porodice. park Madera Le Cvetanović tvrdi da je park bio stečište narkomana: M. M.

Oni su 4. vlasnici, ne verujem da će ljudi koji u svojoj porodici imaju šest advokata raditi nešto protivzakonito. Leskovac je grad u kome niču zgrade i ponosan sam na to. Znam da su građani okupljali, a novine i portali prenosili i pisali, ali nisam dobio nijedan zahtev da dođu kod mene, već sada pišu dopise. Na tom mestu je već 10 godina park na kome su se okupljali mnogi i ko zna sve šta su tu radili. Zašto nisu ranije došli i obratili se, pitam ja vas. Odgovorno tvrdim da je to bilo stečište narkomana, najružnijih stvari i infektivnih bolesti - ljutito je rekao Cvetanović.

Odbornik Zdravković podsetio je i da su vlasnici parcele protiv građana podnosili krivične prijave i zamolio investitore da te tužbe povuku.

Gradonačelnik Leskovca saopštio je i da je dobio uverenje od investotora da će pored zgrade biti izgrađen novi park, ali i da će se naći i parking mesta i da Grad neće doneti odluku protiv svojih građana.

Neka svi Leskovčani budu uvereni da je Grad na njihovoj strani. Novi objekat će imati 62 stambene zajednice i 62 parking mesta. Pa to nema ni jedna stambena zgrada u Leskovcu. U blizini sporne parcele investitori će o svom trošku izgraditi mobilijar. Biće i staza za šetanje, klackalice ljuljaške i sve to što treba da ima jedan park - završio je Cvetanović.

Ipak, predlog da se dnevni red zasedanja dopuni raspravom o ovoj temi nije prihvaćen, pošto su samo 4 odbornika glasala za, dok je protiv bilo 50 njih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zzzzz

    00:15 // 29. 5. 2021.

    Ma biće svega, zlatno doba pre svega! Zgrada a ispod zgrade garaže a na krovu zgrade parkić!

  • leskovčanin

    22:46 // 28. 5. 2021.

    Bagdala

  • DedaS

    19:58 // 28. 5. 2021.

    Kakve veze ima što je privatano zemljište, promeniti GUP a vlasniku dati zamensku parcelu gde može da zida (tako su se stanari u Nišu izborili).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: