Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 18. 5. 2018.

| Društvo

Cvetanović o medijima: Slika prekida, vesti su bezlične, poljoprivreda važnija

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
cvetanovic
Cvetanović glumio medijskog eksperta, foto: arhiva JV/ B. A.

Iako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović po zanimanju lekar, on je uoči sednice Gradskog veća na kojoj se glasalo o raspodeli para za medijske sadržaje, ušao u ulogu medijskog znalca, te je kritikovao tehniku leskovačkih medija, realizaciju programa i sadržaj novinskih priloga, način štampe, pa čak i optimalan broj zaposlenih. On je istakao da je poljoprivreda važnija grana od novinarstva u koju bi više trebalo da se ulaže.

Neke leskovačke televizije, navodi Cvetanović, su u proteklih nekoliko godina dobile oko 150.000 evra, ali nisu zadovoljile gradonačelnikove standarde. Razlog za to su "loša slika, bezličnost priloga i mali broj zaposlenih".

Tehnika im je zaostala, slika non-stop prekida, vesti bezlične. Ono što Gradska uprava primećuje da neke televizije imaju 3, neke 5, a neke manje od 10 zapošljenih. Da ironija bude veća, takozvane gazde ovih medijskih kuća radnike, ne svi, ali neke ne isplaćuju, plate kasne, a prostornom nivou ne možemo ni da govorimo - rekao je Cvetanović.

Prema Cvetanovićevom mišljenju, “nedopustivo je da u 21. veku lokalni nedeljnik bude štampan u crno-beloj tehnici”.

Gradonačelnik Leskovca je izrazio i žaljenje što su niški mediji bolji od leskovačkih, ali zbog toga, kaže, Leskovac i daje pare medijskim projektima iz Niša.

Nažalost, samo 45 km dalje u Nišu možemo videti sasvim drugačiju sliku, što posebno daje odgovor zašto Leskovac daje pare niškim medijima - jednostavno, profesionalniji su i odgovorniji.


Poljoprivreda je bitnija grana od medija, mediji su skupa igračka

Cvetanović je sabrao ukupnu cifru koju su svi mediji zbirno predložili za svoje projekte, što iznosi više od 107 miliona dinara, a to je prema Cvetanovićevoj oceni nerealno visok iznos. On je napravio paralelu između para građana koju leskovačka vlast preraspoređuje za medije i onih raspoređenih za poljoprivredu, uz reči da bi za ovo drugo trebalo da se daje više, jer je "dominantnija grana".

Dragi vlasnici medija u Leskovcu, televizija je skupa igračka. Štampa i radio takođe. Podsetiću vas, da smo samo malopre, 25 miliona izdvojili za poljoprivredu. Ako mene pitate, poljoprivreda je bitnija grana i dominantnija grana, kojoj grad Leskovac mora da posvećuje pažnju - istakao je Cvetanović.

Inače, 25 medija sa juga Srbije na konkursu grada Leskovca za medijske sadržaje dobilo je ukupno 20 miliona dinara. Među njima su, pored leskovačkih i mediji iz Niša, Vranja, Vlasotinca, Grdelice...

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    14:55 // 18. 5. 2018.

    Оксорд, Кемприч, ово, оно...

    • Superhik

      18:16 // 19. 5. 2018.

      Afusal groz

  • Leskovcanin

    13:30 // 18. 5. 2018.

    On blati i preti medijima, a oni ne smeju ni da pisnu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: