Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 23. 6. 2022.

| Društvo

Cvetanović zabrinut hoće li uopšte biti energenata, najavio i novo poskupljenje komunalija

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
radijator
Cena energenata enormno rastu, ali tako će biti i sa komunalnim uslugama u Leskovcu, foto: arhiva JV

Iako se po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića u tom gradu grejanjem iz Toplane snabdeva mali broj Leskovčana, on ističe da cena energenata više nije pitanje, već da li će ih uopšte biti na svetskom tržištu. Prvi čovek Leskovca najavljuje i preispitivanje svih cena komunalnih usluga i dodaje da mnoge od njih nisu menjane od 2015. godine, zaboravljajući da su neke u martu prošle godine poskupele i za čak 50%.

Zbog velikog skoka cene energenata direktor JKP Toplana Miloš Ilić na sednici Gradskog veća obrazložio je da će ove godine mnogo više novca iz gradske kase biti potrebno tom javnom preduzeću.

Da cene energenata rastu svakog dana potvrdio je i prvi čovek Leskovca, ali kaže i da je zabrinut kako je sve krenulo da li će ih uopšte biti. Goran Cvetanović Cvetanović kaže da cene komunalnih usluga nisu menjane od 2015. godine, zaboravljajući na poskupljenje iz marta prošle godine; foto: M. M.

Direktore, više nije pitanje cena ni povećanje energenata. Ovo mora da znate, ako je cena danas 800 dolara po barelu, a za tri dana po 1.200 dolara po barelu, cene enormno skaču na svetskom tržištu. Više nije pitanje ni cena, nego da li će uopšte biti energenata i u kojoj meri - zabrinut je Cvetanović.

Gradonačelnik najavljuje i da će posle Skupštine, koja je zakazana za ponedeljak, 27. jun, morati da se preispitaju cene komunalnih usluga, što gotovo sigurno znači da Leskovčani ubrzo mogu da očekuju poskupljenje. Cvetanović nije zadovoljan ni činjenicom što se samo između 15 i 18% Leskovčana greje iz Toplane, pa će povećanjem cena biti pogođen mali broj građana.

Posle Skupštine ćemo da preispitamo cene Toplane, Vodovoda, JKP Grdelice i PWW-a jer mnoge od njih nisu menjane još od 2015. godine. Hoću i tačne podatke, koliko procenata građana se greje na Toplanu. Najveći deo građana se samostaln greje, to je skoro između 75% do 85%. Nove cena će znači pogoditi samo 15% građana, a ne sve. Sednite sa svojim timom, vidite, poskupljenja će morati da bude, samo vas molim da to bude podnošljivo za građane - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, od 1. marta 2021. godine Leskovčani za 6 dinara skuplje plaćaju kanalizaciju i grejanje, dok su najveća poskupljenja pretrpeli auto-prevoznici koji koriste usluge JP Gradska autobuska stanica.

Takođe, prošle nedelje u Leskovcu je zvanično poskupeo i prigradski prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir popović

    19:05 // 24. 6. 2022.

    Pre samo nekoliko godina napravljena je gasna infrastruktura u grdau i priključene mnoge toplane a skinute sa fosilnih goriva da bi udovoljili nekome nažalost gde smo sada? Ni jedan individualni priključak nije dat kao u Vojvodini. Nemoj da priča narodu gluposti ako bude energenata? Pa da mislimo da treba da plaćamo enormne cene i energenata za grejanje. Tražili ste gledajte, sada da se ne smrzava

  • Baki

    14:03 // 24. 6. 2022.

    Jadno i zalosno, neko ko se ne razume u ekonomiju prica li prica, jel se on to kao pravda narodu, jel te poskupece grejanje i bez energenata. Najbolje da i ne ukljucuju radijatore a da povecaju cene, kuda li idemo mi... Ovaj grad, pod vodjstvom doticnog, moze samo u propast. Dovede javnu firmu do dna, pa prica i dalje prica....grozota...

  • Jovan

    22:16 // 23. 6. 2022.

    Zimi šešir a leti šubaru, lako ti je poznati budalu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: