Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 3. 3. 2017.

| Društvo

DIF i Opština Pantelej traže novu lokaciju za ovaj fakultet

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
sportska sala
DIF se sa Palilule seli u Pantelej; foto Wikimedia/Jfrost81, ilustracija

Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja bi u narednom periodu mogao sa Palilule da se preseli u Pantelej. Kao prvi korak za to je sporazum između Fakulteta i Opštine, koji će biti potpisan u ponedeljak. Međutim, komentarišući moguće preseljenje, dekan DIF-a Milovan Bratić kaže da su jedino “rođenje i smrt sigurni”, ali ne i nova lokacija Fakulteta.

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević je početkom februara na svom Tviter profilu okačio fotografije sa satanka sa Bratićem, na kojem se razgovaralo o “dislociranju Fakulteta” jer ovoj ustanovi manjka prostor, pošto prostorije deli sa Fakultetom zaštite na radu. Mesec dana nakon razgovora, dogovoreno je i da se potpiše sporazum.

Bratić kaže da je sporazum koji će biti potpisan 3. marta “protokolaran”, kako bi Opština i Fakultet zajedno radili na pronalasku prostora za izgradnju ove obrazovne ustanove.

Moramo da potpišemo neki sporazum da zajednički radimo na tome da pronađemo prostor, da nam Opština pomogne svojim kapacitetom. Da nam ustupi, recimo, svoj deo zemljišta. Radi se o protokolarnoj saradnji između Fakulteta i Opštine, a radićemo na tome da iznađemo prostor za sportsku salu - kazao je Bratić.

Međutim, Bratić je rekao kako iako postoji nekoliko potencijalnih lokacija za preseljenje DIF-a, još se sa sigurnošću ne može reći gde će se tačno preseliti.

Pa ništa nije sigurno. Sigurno je, gospodine, da se rodimo i da umremo - kazao je Bratić.

Dekan je istakao kako je ideja da se, pre svega, u Opštini Pantelej izgradi sportska sala, a kasnije i ostali objekti Fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    10:47 // 6. 3. 2017.

    Mogli su da ih smeste u OŠ Njegoš ali ovi nesposobni nikada neće napraviti novu zgradu za školu na Somborskom bulevaru.

  • Grom

    10:20 // 6. 3. 2017.

    Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nišu treba pod hitno zatvoriti kao instituciju u kojoj se stvaraju nikom potrebni kadropvi, koji se neće zaposliti ni za 50 godina, a a sve radi debelih plata profesora koji parazitiraju dovodeći u zabludu hiljade mladih. Zar nije ovo mesto poznato po mitu i korupciji, zloupotrebama i sl. Upisuju po 250 nikom potrebnih budućih "profesora fizičkog vas.".

  • bubanj

    20:44 // 4. 3. 2017.

    U bivsoj kasarni Bubanjski heroji bila su dva nova objekta pogodna za nastavne zgrade a i sportska infrastruktura je bila odlicna osim sale i to j e moglo da se iskoristi a ne da ih sruse do temelja a nema mesta ni za dve niske gimnazije i Sremac i Bora, a gimnazija 9. Maj ima mini sportski teren i jos mnogo ustanova nema prostorije a mi zgrade u odlicnom stanju rusimo, to se kaze nema domacina.

    • D

      12:03 // 5. 3. 2017.

      Isti problem sa BIROTEHNICKOM SKOLIM, preopterecena NEMAJU SVOJU ZGRADU a imamo prazne OSNOVNE SKOLE, npr. OS CELE KULA ima jedva 300 ucenika a zgrada je napravljena za 900 ucenika. Tamo treba da predje pomenuta skola. STA RADE GRADSKE VLASTI?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: