Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 9. 6. 2017.

| Društvo

DJB: U "Apotekama" će se nastaviti nepotističko zapošljavanje

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Apoteka Niš
Predložen novi-stari direktor; Foto: Google maps Screenshot

Dok odbornici opozicije u niškoj Skupštini kažu da je nedopustivo da Radojko Matić bude v. d. direktor "Apoteka Niš", jer je u ovoj ustanovi zaposlio svoje i dete svog pomoćnika dok je bio na njenom čelu, šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić kaže da nema nikakve informacije o tome da postoji prepreka da Matić ne bude imenovan.

Radmila Popović iz Pokreta "Dosta je bilo" i članica Odbora za imenovanja kaže da će, ukoliko ponovo bude dobio funkciju, Matić nastaviti sa “nepotiističkim zapošljavanjem”. Ona ističe i da je nejasno zašto Upravni odbor “Apoteka Niš” nije dao svoj predlog.

Konkurs iz nekih čudnih razloga nije uspeo iako je bilo 4 kandidata, Upravni odbor nije dao svoj predlog. Ovo je potpnuo skandalozan predlog i nova šansa da Matić nastavi nepotistička delovanja u svojoj ustanovi. Nedopustivo je da takav predlog prođe skupštinsku raspravu, reagovala sam na Odboru za imenovanje, a i sada ćemo - kazala je Popovićeva.

Međutim, Zoran Perišić je kazao da će SNS ispoštovati predlog svojih koalicionih partnera SPS koji su predložili Matića za v. d. direktora, kao i da on nema sazanja o preprekama da on bude imenovan za v. d. direktora.

Koliko ja znam, nikakav zahtev Agencije za porbu protiv korupcije ne postoji, niti postoji neka prepreka da on bude imenovan. On se postavlja za vršioca dužnosti, i ukoliko se u tom periodu dok se ne raspiše konkurs za direktora, evo i ja ću kao šef odborničke grupe SNS biti otvoren za sve informacije koje mogu da dobijem, pogotovo što sam i član Odbora za imenovanje, u slučaju da se ispostavi da on ne ispunjava uslove po bilo kom osnovu da ne bude izabran za direktora - rekao je Perišić.

Podsetimo, Matić je bio direktor “Apoteka Niš” do maja 2013. godine, dok ga na ovoj funkciji nije zamenio odlazeći direktor Dimitrije Janković. Tadašnji predsednik Skupštine Mile Ilić kazao je da je Agencija za borbu protiv korupcije ispitivala slučaj nepotizma u niškoj apotekarskoj ustanovi, ali je tadašnji predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović rekao da Matićeva smena nema veze sa korupcijom već mu je istekao mandat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    23:34 // 10. 6. 2017.

    Pa naravno. A ko bi mu zaposlio tu familiju da nije on. Kada budu legalno raspisani konkursi za radna mesta svuda, pa svi imaju pravo da konkurišu na osnovu određenog parametra bilo gde, možemo pričati o pojedinačnim slučajevima. Po vama je trebao da zaposli druge, a njegovi malo da služe političare, pa tek onda..., ako bude bilo mesta. Zakon je loš, a ne ovaj čovek. Svi mi mislimo prvo o svojoj f

  • Dejan

    19:46 // 9. 6. 2017.

    A zašto ne pišete šta se u apoteci Niš dešavalo u periodu od maja 2013. godine do sada i ko se sve zaposlio?

  • Vlada

    18:42 // 9. 6. 2017.

    Vraća se čovek da završi šta je započeo. Posle njegovog "stolovanja" AU je bila u dugovima do guše. Koliko znam, bilo je nekoliko kandidata, i svi do jednog su bili kompetentiji od izabranog. Jeste i Janković bio kadar SPS-a, ali je bar čovek iz struke i znao je posao. Zahvaljujući Matiću će opet biti nestašice lekova. Opet narod p(l)ati zbog partokratije u svom najgorem izdanju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: