Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 7. 8. 2017.

| Društvo

DJB od niške Skupštine traži smenu v. d. direktorke “Pčelice”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Traže smenu Svetlane Mitić zbog toga što je "nastavila loše poslovanje"
Traže smenu Svetlane Mitić zbog toga što je "nastavila loše poslovanje"; foto: privatna arhiva

Zbog toga što je aktuelna v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić za svoju zamenicu postavila bivšu članicu Upravnog odbora, koja je smenjena jer je ovaj organ dva puta predlagao Zorana Jonića za direktora, ali i zato što je bivšeg direktora zaposlila u ovoj predškolskoj ustanovi, pokret “Dosta je bilo” je na današnjoj sednici Skupštine grada zatražio njenu smenu.

Svetlana Mitić koja trenutno vodi “Pčelicu” je, prema rečima odbornika DJB, “nastavila politiku netransparentnog i štetnog poslovanja koje je godinama pre nje vodio Zoran Jonić”.

Podsećaju da je Mitićeva, nakon drugog odbijanja ministra prosvete da Jonića imenuje za direktora, njemu ipak našla radno mesto u “Pčelici”.

Rasporedila ga je na radno mesto Stručni saradnik koordinator. To je mesto koje postoji samo u “Pčelici”, a izmislio ga je Jonić lično i uvela je u primenu jedne od njegovih sistematizacija - kazao je odbornik DJB.


“Mitićeva zamenica uporno htela da Jonić ostane direktor”

Razlog što traže smenu Mitićeve je i to što je kao svoju zamenicu izabrala Ljiljanu Stamenković, bivšu članicu u “kontraverznom” Upravnom odboru, čulo se za skupštinskom govornicom.

Stamenkovićeva je “sve vreme podržavala štetne odluke Jonića”, kažu, i bila je “uporna da ga zadrži na mestu direktora i nakon odbijanja ministra prosvete”.

Inače na Skupštini grada 9. juna je Ljiljana Stamenković razrešena dužnosti, a Mitićeva je rasporedila na mesto zamenika direktora samo 3 dana kasnije - pojašnjavaju.

Inače, Stamenkovićeva je bila član Upravnog odbora “Pčelice” iz redova zaposlenih, podsećaju, a smenio je Odbor za imenovanje, kada su na ponovljenom konkursu i nakon prvog odbijanja ministra, Jonića opet predložili za direktora.

Osim toga što “čuva stare rukovodeće kadrove”, kažu u DJB, podržava se loše finansijsko poslovanje koje se u ovom preduzeću vodi godinama, a na štetu svih građana.

Godinama je zataškavano loše poslovanje “Pčelice”, na štetu roditelja i zaposlenih, ali i ostalih građana koji kroz različite vrste poreza učestvuju u finansiranju ove ustanove - kazali su.

Zbog toga što je krenuo “u analizu rada” “Pčelice”, a nekorektno je da se nešto analizira bez rasprave, predsednik Skupštine Rade Rajković je odbornika “Dosta je bilo” zamolio da inicijativu za smenu Mitićeve dostavi u pisanoj formi i da će tako i dobiti odgovor.

Podsetimo, nakon što je ministar prosvete Mladen Šarčević dva puta odbio predlog Upravnog odbora da Zoran Jonić nastavi da vodi "Pčelicu", zbog toga što je bio u sukobu interesa, ali i zbog udaranja učenika, za v. d. direktora Pčelice je postavljena dugogodišnja vaspitačica Svetlana Mitić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pampi

    01:45 // 27. 8. 2017.

    Zivo me zanima ko pise u ime DJB. Ti u Nisu ne postoje. Gde su im prostorije? Sve ti znaju a njih niko. Ima li ime i prezime taj ko pise. Propali su vise od Pcelice. Koju polit.snagu oni imaju da bi popovali i svakodnevno ih neko objavljivao. Ajd oladite mslo s DJB.

  • Ricardo

    07:59 // 9. 8. 2017.

    Vidite kako je na slici lepa i raspoložena. Nemojte da joj kvarite raspoloženje.

    • doticni

      09:58 // 9. 8. 2017.

      Oraspolozio je Zvezdan

  • perica

    23:34 // 8. 8. 2017.

    A cime bi se narod zabavljao ako ne ovakvim glupostima.Lepse je non stop se zabavljati ovako nego raditi i gledati svoja posla.Ovako svi sve znaju, samo kad treba svoj posao da odrade tu su tanki.Ali zato, za direktore i druge zaposlene znaju sve i uvek su puni saveta.Pa moramo da propadnemo.Amerikanac ne zna ni ko mu je predsednik al zna da radi a kod nas sve se zna osim svog posla.

    • Kaljari

      15:15 // 9. 8. 2017.

      Amerikanac ne dobija politicki postavljenog direktora,vec sposobnog!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: