Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 24. 11. 2023.

| Društvo

DRI utvrdila nepravilnosti u niškoj "Mediani" - direktor više od 2 godine u v. d. statusu i nepopisana imovina

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ispraznjeni kontejneri u Kraljevica Marka Nis; foto: JKP Mediana
DRI našla niz nepravilnosti; ilustracija; foto: JKP Mediana

JKP Mediana u Nišu prošle godine nije obavila popis imovine, niti vrednosti zemljišta, a nakon isteka mandata aktuelnog vršioca dužnosti direktora Ivana Mihajlovića koji je trajao godinu dana, Skupština Niša nije imenovala direktora, pa je on nastavio da obavlja taj posao. To su nepravilnosti u radu tog preduzeća koje je utvrdila Državna revizorska institucija.

Mihajlović je za v. d. direktora Mediane imenovan na sednici gradske Skupštine još 17. juna 2021, najduže do godinu dana od dana imenovanja. Nakon što je taj period prošao i mandat Mihajloviću istekao, Skupština i dalje nije imenovala direktora do kraja 2022. On je i sada na sajtu JKP Mediana potpisan kao vršilac dužnosti.

ivan mihajlović V. d. od juna 2021; ilustracija; foto: PrintscreenTakođe, preduzeće nije obavilo popis imovine i obaveza u skladu sa propisima i nije sprovelo popis vanbilansne imovine u iznosu od 21.233.000 dinara, odnosno nije uskladilo njigovodstveno stanje sa stvarnim stanjem imovine, iskazano u glavnoj knjizi u iznosu od 29.200.000 dinara.

U 2022. i ranije, preduzeće nije iskazalo vrednost zemljišta kao posebnu kategoriju nepokretnosti ispod objekta iako je u svojim poslovnim knjigama evidentiralo sadašnju vrednost građevinskih objekata u najmanjem iznosu od 75.535.000 dinara. Građevinsko zemljište iskazuje se kao posebna kategorija nepokretnosti koja ne podleže obračunu amortizacije, jer ima neograničeni vek korišćenja u odnosu na građevinske objekte - navode iz DRI.

U finansijskim izveštajima za 2022 godinu iskazana su odložena poreska sredstva u iznosu od 15.406.000 dinara i odložene poreske obaveze u iznosu od 15.782.000 dinara.

Državna revizorska institucija skreće pažnju Mediani i da nisu usaglasili vrednost osnovnog kapitala iz poslovnih knjiga u iznosu od 276.938.000 dinara sa vrednošću osnovnog kapitala utvrđenog aktom o osnivanju u iznosu od 134.077.000 dinara i kapitala upisanog u Registar privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre u iznosu od 275.949.000 dinara, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o privrednim društvima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mbb

    21:57 // 26. 11. 2023.

    Da je jedan u V.D. statusu!! Što ne kaznite sve koji su u v.d. statusu godinama?

  • Miki

    21:21 // 25. 11. 2023.

    Ajd sad i da utvrde ko je odgovoran za nove kontejnere, ono plasticno ruglo, koji nece potrajati ni godinu dana!! Ko zna kolko je para tu pokradeno!

  • miki

    17:57 // 25. 11. 2023.

    Koja je kazna i ko ce da snosi posledice nepravilnosti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: