Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 22. 5. 2017.

| Društvo

DSS traži Lončarevu smenu zbog poništenog tendera za opremu kliničkog centra Niš

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
klinički centar
Hoće li Lončar podneti ostavku?; foto: Predrag Blagojević

Nakon pisanja Južnih vesti da je poništena javna nabavka Ministarstva zdravlja vredna oko dve milijarde dinara, za medicinsku opremu koja je već ugrađena u novi niški klinički centar, Demokratska stranka Srbije zatražila je smenu ministra Zlatibora Lončara.

U DSS-u navode da je tender “skandalozno započet, pripreman i vođen” i dodaju kako je zbog “afere i skandala” kojom se završio postupak javne nabavke, neophodno utvrđivanje odgovornosti.

Demokratska stranka Srbije zahteva hitnu smenu ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog korupcionaške obnove KC Niš koja je završena poništavanjem tendera za nabavku medicinske opreme vredne više od 1,5 milijardi dinara - kazali su u DSS-u.

Ovo je, ističu u DSS-u primer "sistemske korupcije" i pozivaju nadležne organe da reaguju.

Sve ovo se dešava dok istovremeno ministar Lončar izjavljuje “da ga boli glava“ jer je prilikom izvođenja građevinskih radova na KC u Nišu bilo zloupotreba i pljačke sredstava iz budžeta Srbije, pa je očigledno da je celokupna investicija Ministarstva zdravlja u rekonstrukciju objekta i nabavku opreme sprovođena tako da izaziva opravdanu sumnju da se se radi o primeru sistemske korupcije i da nadležni državni organi treba da se njome ozbiljno pozabave - navode iz ove stranke.

Oni dodaju da su više puta upozoravali javnost na to da je "tender za opremu namešten" i da su zahtevali da se poništi ranije.

Podsetimo, Iako je deo medicinske opreme već ugrađen u novi niški klinički centar, čime se pre nekoliko meseci pohvalio i sam direktor te ustanove Zoran Radovanović, utvrđeno je da tender vredan skoro dve milijarde dinara nije bio sproveden po Zakonu.

Zbog toga će morati da bude raspisan novi tender, a ugrađena oprema da se vrati državnoj kineskoj firmi "China Sinopharm International Corporation" od koje je kupljena.

Stručnjaci upozoravaju i na moguće tužbe zbog celog slučaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    23:08 // 24. 5. 2017.

    Da taj nazovi ministar ima imalo obraza i licnog i profesionalnog integriteta- sam bi dao ostavku. Niko ne bi morao da poziva na smenjivanje. Uzgred, gledam ovoliko stepeniste na ulazu i ne mogu da se nacudim maluoumnosti projektanta/arhitekte. Cak ni rukohvata nigde nema da se bolesni uhvate. Neko ko tu dolazi da se leci vec ni nema snage da se krece, a kamoli da se uspinje uz tolike stepenike.

  • Johnny

    16:42 // 22. 5. 2017.

    E najludje je sto se ja jos uvek iznerviram na ovakve vesti, iako zivim u inostranstvu vec 17 godina. Pa dokle vise, monstrumi jedni?!?!

  • sale

    13:52 // 22. 5. 2017.

    Da dss nije sacuvao milosevicev sistem posle 5. oktobra, loncar danas ne bi bio ministar...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: