Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 13. 4. 2024.

| Društvo

"Da bi Nišlije videle benefite" - Otvara se traka na novom bulevaru dok radovi traju

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Bulevar Gorana Ostojića (4)
Dvosmerna traka biće puštena pre završenih radova; foto: Nikola Đukić

Iako je novi niški Bulevar Gorana Ostojića najavljen za kraj juna, gradski većnik Nenad Stanković želi da građani vide benefite radova, zbog čega će biti otvorena jedna dvosmerna traka, dok radovi i dalje budu trajali. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da će to biti prva ulica u Nišu gde infrastruktura neće ići ispod kolovoza, pa više niko neće moći da ih “proziva” što kopaju posle 3 dana od asfaltiranja.

Nakon što je probijeno brdo kod kružnog toka na Bulevaru Heroja sa Košara, započeta je druga faza radova na Bulevaru Gorana Ostojića, za koji je najavljeno da će biti završen na vreme do kraja juna “ako vreme posluži”.

Nenad Stanković Nenad Stanković najavio da je to zbog benefita; foto: Ljubica Jocić Međutim, gradski većnik Nenad Stanković tvrdi da traže najracionalniji način da se saobraćaj puste i pre roka, ali da ne oštete asfalt.

Kako bi se već videli benefiti tog rada, zajedno sa Direkcijom za izgradnju Grada Niša trebalo bi da razmotrimo najbolju mogućnost, kako da uz što manje probleme i manje oštećenje stavimo makar jednu saobraćajnu traku, uz naravno, obeležavanje i kompletnu signalizaciju da bi saobraćaj mogao neometano da se odvija - kaže Stanković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sednici Gradskog veća izjavila je će Bulevarom Gorana Ostojića izaći iz “standardnog klišea” da infrastruktura bude postavlja ispod kolovoza.

Bulevar Gorana Ostojića će biti prva ulica gde infrastruktura neće ići ispod ulice, da ne bismo kopali i da nas ne bi prozivali da kopamo posle 3 dana od asfaltiranja - rekla je Sotirovski.

Ivan Grmuša Dragana Sotirovski Ivan Grmuša i Dragana Sotirovski, najavili saobraćajnicu sa bočne strane; foto: Ljubica Jocić Takođe je čestitala i Zavodu za urbanizam jer će to uspeti iako su projektanti u Nišu “starog kova”, a v. d. direktor Zavoda Ivan Grmuša rekao je da će se infrastruktura sada raditi bočno.

Infrastruktura će se raditi bočno sa leve i desne strane ulice, što u zelenilu, što u saobraćajnicama. Tu su radili i projektanti iz Zavoda, Toplane, Vodovoda, Telekoma i bilo je potrebno okupiti ih na jedno mesto i objasniti im da nema instalacija u kolovozu, već bočno - rekao je Grmuša.

Podsetimo, radnici na terenu ističu da radovi za sada idu dobro i ponavljaju ranije navode da će biti završeni do kraja juna. Međutim, rokove može pomeriti potencijalne kiše, blato i loše vreme, koje bi im poremetilo planove.

Takođe ističu i to da će novi bulevar obuhvatiti i deo kod stadiona OFK Niša, ispod auto-puta kod pruge.

Izgradnju su do sada pratile žalbe stanara na to da nedostaje kanalizaciona mreža, iako se bulevar uveliko asfaltira, kao i pronalazak rimskog vodovoda iz antičkog Naisusa na samom gradilištu. Akvadukt iz 5. veka u jednom trenutku bio je zatrpan smećem.

Naziv “Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića” niški odbornici usvojili su još početkom 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    19:57 // 14. 4. 2024.

    Oni nemogu gradu da shvate da ovaj narod nije ogrčen na Vučića nego na gradsku vlast samo ponižavaju Vučiča.
    ZAŠTO VUČIĆ PODRŽAVA OVAKVO PONAŠANJE GRADSKE VLASTI OVAJ LOPOVLUK U NIŠU.

  • Tajanstveni Alan

    18:31 // 14. 4. 2024.

    Kad odete na mesne odbore ili se uvlacite gospodarima niske sekte, u svojoj opstini, slusate pljuvanje po Juznim vestima!
    Kad imate muku, licemeri, jer vas vasi sektasi ne sljive, kukate na sajtu! Imate li sram?
    Molim redakciju, da ne objavljuje komentare ovih licemera, vec da ih uputi na one, sto su, sabajle, isli da ih glasaju! Jos, kad bi smeli!

  • Ivica i Marica

    18:24 // 14. 4. 2024.

    Šta zna gradski većnik o radovima kad je on završio školu za medicinskog brata.......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: