Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 2. 12. 2021.

| Društvo

Da dobije grejanje škola u okolini Leskovca čekala rebalans budžeta, direktor tvrdi novi kotlovi postavljeni

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
prazne učionice
Za nabavku novih kotlova čekao se rebalans budžera: Ilsustracija; foto: Lj. M.

Nakon što su popucali stari kotolovi za grejanje u Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” u leskovačkom selu Grabovnica, učenici te škole dugo su bili u hladnim učionicama, a kako bi se kupili novi kotlovi čekao se rebalans budžeta. Rebalans je usvojen pre dve nedelje nedelje i sredstva su odobrena, a novi kotlovi su postavljeni, potvrdio je direktor te škole.

Iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj ističu da škola na svom računu nije imala dovoljno sredstava za nabavku novih kotolova, pa su morali da čekaju rebalans koji je usvojen 18. novembra.

Problem smo imali prijavljen u školi u Grabovnici, jer su stari kotlovi za grejanje popucali. Problem je bio i to što škola na svom računu nije imala novca, te smo morali da čekamo bude urađen rebalns budžeta. Kada je to sve završeno, mi smo nakon 8 dana koliko je potrebno da prođe, novac za nabavku i ugradnju prebacili na njihov račun, tako da je sada sve na njima - rekao je šef Odeljenja za obrazovanje.

Da su novi kotlovi već postavljeni, potvrdio je i direktor škole u Grabovnici Mića Stanković, koji je rekao i da je već vreme da se stavi tačka na probleme školi ”Vuk Karadžić”. Ipak, koliko su deca čekala na nove kotlove direktor nije hteo da kaže.

Čim su sredstva prebačena na račun škole istog trenutka kupljeni za novi kotlovi, tako da su sada sve funcioniše. O tome koliko je trajao naš problem nisam dužan da govorim. Ni ovo nisam morao, vi dobro zante da morate da mi se obratite pismenim putem. Ne želim da više bilo šta kažem - rekao je direktor.


SSP: Dok se deca smrzavaju po školama, vlast smanjila budžet za obrazovanje

Dok se stotine mališana u Grabovnici, Grdelici i Brzi smrzava u školama, gradska vlast je poslednjim rebalnsom smanjila budžet za obrazovanje za 12 miliona, saopštili su nedavno iz SSP-a.

Ipak, iz Odeljenja za društvene deltanosti i lokalni razvoj, kažu da sem u Gabrovnici u drugim školama nije bilo problema sa grejanjem.

IZ SSP-a dodaju i da je u prvih 9 meseci mnogo više novca dato na isplatu kazni po rešenjima sudova nego na funkcionisanje srednjih škola.

Kazne za bahatost koje dobija vlast, preko džepova Leskovčana, imaju veći procentualni udeo u budžetu od ulaganja u celokupno osnovno obrazovanje! Iako su Vladi puna usta boljih uslova za školovanje, za popravke i održavanje svih srednjih škola na teritoriji Leskovca je za 9 meseci uloženo samo 1,8 milion dinara! U ovoj godini više je potrošeno za ukrašavanje grada - stoji u sasopštenju.

Podsećaju i da je "zarad isisavanja budžetskih para preko režimskih firmi" rekonstrukcija OŠ “Josif Kostić” trajala više od 3 godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: