Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:05, 6. 8. 2013.

| Društvo

"Da gostuje gradonačelnik Niša!"

Autor:S. R.Izvor:Južne vesti
promocija
Građani davali predloge i družili se sa novinarima

I na portalu Južnih vesti, ali i u razgovoru sa novinarima i voditeljima emisije "15 minuta" građani su najčešće tražili da u studiju vide Zorana Perišića.

Najčešće ime koje se sreće na preko 200 popunjenih anketnih listića, koje su Nišlije prethodnih dana popunjavale na raznim punktovima u gradu, je ime gradonačelnika Niša.

Pitanja za njega su brojna, od toga “Zašto se nije držao lekarskog poziva?” do najaktuelnijih “Da li će biti rekonstrukcije vlasti na lokalu?”.

promocija566 Jedan listić bio nedovoljan za sva pitanja Nišlija“Drugo mesto” čvrsto drži Branislav Jovanović izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada. Nišlije su za “popularnog Baneta” imali najčešće pitanja koja se tiču asfaltiranja ulica u skoro svim gradskim opštinama, a nisu izostala ni pitanja o imovini i broju funkcija ovog političara.

Građane su zanimali i komunalni problemi, pa su tako često kao predlog za gostovanje pisali “neko iz Gorice”. Pitanja su se odnosila na uređenje zelenila, zamenu sijalica i pranje ulica.

U subotu na platou ispred Tržnog centra “Klača” Nišlije su mogle da se upoznaju sa voditeljima emisije “15 minuta” i sa njima podele svoje probleme.

- Meni je fascinantno da ljudi imaju pitanje, ali ne znaju kome da ga postave. Taj problem “nadležnosti” je dosta prisutan, a to Nišlijama otežava i svakodnevno funkcionisanje i rešavanje njihovih ličnih problema. Takođe, mnogi su prilazili i govorili da je pitanje za političare “Kada će biti bolje?” i ništa drugo - kaže Aleksandar Stankov, jedan od voditelja “15 minuta”.  

promocija334 Ekipa Južnih vesti i emisije "15 minuta"Emisija “15 minuta” je u prethodna 4 meseca doživela svoj drugi serijal. Prošle godine ciklus je bio posvećen izborima, dok su ovog puta u više od 60 emisija u crvenoj stolici sedeli gotovo svi donosioci političkih odluka na jugu Srbije.

Fokus je ove godine bio na odgovornosti izabranih javnih funkcionera. Otvorene su, a neretko i zatvorene mnoge teme.


Idemo dalje promocija

Zahvaljujući podršci fondacije “NED” realizovana su prethodna dva serijala. Ipak, građani su na samom portalu, ali i u razgovoru sa voditeljima “15 minuta”, pokazali da bi emisiju trebalo nastaviti.

- Očigledno postoji potreba da se emisija nastavi. To će sve biti rađeno na dalje, ali neće biti kao do sada svakog dana. Trudićemo se da koristeći sugestije koje su nam dali građani bolje izaberemo i sagovornike i teme - rekao je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević.

Eto prilike da studio Južnih vesti poseti i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: