Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 8. 10. 2023.

| Društvo

"Da nas bude više" - takmičenje u puzanju beba, radionice i druženja za najmlađe održani u niškoj Medijani

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
13
Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana

Na jubilarnoj 10. Manifestaciji "Medijana za bebu više" bebe su se takmičile u najbržem puzanju do cilja, održane su i brojne radionice poput crtanja po licu, oslikavanja čaša, izrade narukvica, safari i gusarske igre, uz druženje sa likovima iz omiljenih crtanih filmova, a iz niške Opštine Medijana kažu da im je cilj da ih bude više i pozvali su na proširenje porodice. Zbog velikog interesovanja, kako su najavili, druženje za najmlađe organizuju i u petak, 13. oktobra, u Svetosavskom parku.

15 medijana Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana Dvodnevnim druženjem sa mališanima u parku Svetog Save niška Opština Medijana je obeležila dečiju nedelju, a "Medijana za bebu više" počela je u petak, kada su se bebe takmičile u puzanju.

Pobedu je odneo 16-omesečni Uroš Trajković i na cilj stigao za 11,13 sekundi, za njim Vukašin Janković (10 meseci) za 13,85, dok je treće mesto pripalo Dunji Zanft (10 meseci), koja je na cilj stigla za 16,03 sekundi - navode iz Medijane.

24 medijana Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana I stariji su imali zanimljive aktivnosti, poput radionica oslikavanja lica i čaša, pravili su i narukvice prijateljstva, a potom imali safari i gusarske igre, kao i kuglanje i dekorisanje balonima, a posetili su ih i kostimirani junaci omiljenih crtanih filmova Pepa Prase, Mini i Miki Maus i Spajdermen.

U subotu su mališani pravili i džinovsku tortu od kutija, igrali golf na travi, a tog dana "posetili" su ih Čejs iz Patrolnih šapa, princeze, meda Vini Pu i njegov drugar tigar.

17 medijana Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana Deca su takođe imala priliku i da jašu konje, zahvaljujući Udruženju Zooplanet.

Da je cilj ove manifestacije "da ih bude više" i da im je pronatalitetna politika prioritet, rekao je predsednik Opštine Nebojša Kocić, uz podatak koliko su do sada para iz budžeta izdvojili za rođenje dece.

Od početka godine odobrena su sredstva za 31 dete, koje je prvo rođeno u nedelji, po 120.000 dinara za treće dete u porodici, kojih je bilo 61 i za četvrto odobrena su četiri zahteva od po 150 hiljada jednokratno - naveo je Kocić.

15 Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana Ove godine novac daju i za 4. i 5. dete u porodici, a Kocić je rekao i da razmišljaju i o novim merama.

Podsetio je da finansiraju i veštačku oplodnju za oko 20 bračnih parova, ali da ne odbijaju ni ako ih ima više, ukoliko ispunjavaju uslove, kao i da novac dobijaju i uspešni i talentovani učenici i studenti.

Najavio je i da će Opština sarađivati sa Fondacijom porodice Ršumović i Akademijom "Saradnici sunca". 10 Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana

Od 13. do 15. oktobra, GO Medijana omogućiće da 18-oro dece iz hraniteljskih porodica i dvoje pratioca, otputuju u Sopot i tamo borave u kampu, pod nazivom "Akademija – idem i ja", gde će pored raznovrsnih aktivnosti i druženja u prirodi, učestvovati u radionicama Ljubivoja Ršumovića i Mozgaonicama Uroša Petrovića - najavljuju.

Iz Opštine Medijana su najavili da će zbog velikog interesovanja organizovati druženje za najmlađe u Svetosavskom parku i u petak, 13. oktobra od 11 do 14 sati.

12 Druženje za najmlađe sa željom da ih bude još više; foto: Opština Medijana

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:43 // 8. 10. 2023.

    Deca su ukras sveta :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: