Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 25. 6. 2021.

| Društvo

Da sve česme u Nišu prorade naložili iz Grada, iz Opštine Medijana kažu to je skoro nemoguće zbog vandala

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
cesma
Radi 13 česama, 7 njih čeka popravku, a česma na Trgu ne radi zbog rekonstrukcije; foto: JV/J. A.

Grad Niš naložio je juče JKP Naissus da tehnički osposobi sve javne česme koje trenutno ne rade, a iz Opštine Medijana kažu da je gotovo nemoguće da sve česme rade i napominju da su one često na meti vandala i da se kradu slavine, kao i da su neke od njih toliko uništene da je potrebno više vremena za popravku.

Da je u danima kada vladaju tropske temperature potrebno da sve javne česme rade apeluju Nišlije već danima, da bi juče je iz Grada bilo saopšteno da je Vodovodu dat nalog da se sve česme osposobe do kraja dana za tehničku vodu, kako bi za 5 do 7 dana kada budu završene kontrole o ispravnosti vode one i mogle da se koriste.

Ipak, i dalje ne rade sve česme, a iz Opštine Medijana na čijoj teritoriji ih ima najviše, kažu da voda teče sa njih 13, dok je 8 česama još uvek suvo.

Voda je juče puštena na četiri česme, ali je Nišlije mogu koristiti samo u tehničke svrhe. Međutim, obaveštenja koje su ekipe niškog Vodovoda i opštine Medijana postavile na česmama i koje upozoravaju građane da je voda samo za „tehničku upotrebu“ skinuta su na većini česama - kažu iz Opštine Medijana.

česma Iz Opštine postavili obaveštenje na 4 česme da voda nije za piće; foto: Opština MedijanaApeluju na građane da ne kradu slavine, ne uništavaju česme i ne bacaju otpad u odvodne kanale.

Kradu se slavine, skida se instalacija i obaveštenja. Javne česme na području Gradske opštine su na stalnoj meti vandala, pa je gotovo nemoguće da sve istovremeno rade, iako je voda u vreme tropskih temperatura potrebnija nego išta - kažu iz Opštine Medijana.

Prema saopštenju iz Opštine Medijana, građani mogu da piju vodu sa česme kod spomenika Ćele Kula, kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, na Trgu kralja Aleksandra, na Trgu Pavla Stojkovića, na Trgu Stevana Sremca, sa česme “Burence” kod Palilulske rampe, kod Pozorišta lutaka, kod Uprave Opštine Medijana, kao i sa česme Ktitor u Duvaništu.

Iako su nadležni ranije kazali da za “puža” u Čairu nema rešenja jer su pokidane instalacije, te da je potrebna sanacija cele česme, vode ima i ovde, ali iz Opštine Medijana kažu da nije za piće.

Nije za piće ni voda sa česme u parku Svetog Save, na Sinđelićevom trgu i kod “Margera”. Kako saopštavaju iz Opštine, provera ispravnosti vode sa ovih česama biće urađena po hitnom postupku.

Česma na Trgu kralja Milana, kako navode, neće raditi do završetka radova na Trgu, a suvo je još sedam česama - Trebinjska česma kod Doma zdravlja, Donina česma, kao i česme kod “Stare Srbije”, TC Zona 2, na keju kod Nišave, kod škole u Brzom Brodu i kod fontane u Čairu.

Ovih sedam česama ekipe JKP Naissus i Opštine Medijana pokušaće, naglašavaju, da osposobe za rad do kraja nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladan Mitrovic

    13:22 // 29. 6. 2021.

    Vidim,svi se bave odgovornošcu države??? A jel imamo mi,pojedinci neku odgovornost ? Izgleda ne,jer je najlakše prebaciti odgovornost na nekog drugog.
    A nevaspitanje i nekultura u porastu... i za to nam je kriva država,jer ne umemo da vaspitamo decu.!!!!!

  • Хаџи Иван Реди

    11:29 // 29. 6. 2021.

    Поштовани, у тексту, између осталих, наводите и чесму "код Луткарског позоришта". Та чесма, од 2013.године када је подугнута, носи назив Спомен чесма "Света Тројица", а налази се на Тргу патријарха Павла.

  • Smuk

    15:46 // 26. 6. 2021.

    Nema te tehnike, elektronike, policije, škole ... koja će nam vratiti kulturu i domaćinsko vaspitanje !!!!!!!
    Samo zdrava porodica i porodično vaspitanje mogu nas spasiti !
    Čak i od lažova na vlasti !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: