Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 24. 9. 2013.

| Društvo

Dačić: Humanitarni centar nije vojna baza

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dacic-i-puckov.jpg
Dačić i Pučkov na niškom Aerodromu, foto: Saša Đorđević

Ovo je humanitarna stvar, predstavnici zapadnih zemalja mogu da se ljube sa Putinom, a mi ne možemo da spašavamo ljudske živote, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić u Nišu.

On se sastao sa ruskim ministrom za vanredne situacije Vladimirom Pučkovim kako bi zajednički usaglasili dalje korake razvoja Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Premijer je više puta tokom obraćanja novinarima naglasio da Rusi u Nišu ne formiraju vojnu bazu i da je centar isključivo tu kako bi ljudima, u Srbiji i regionu, pomagao u nevolji.

- Nadamo se da će Vladimir Putin kada dolazi u Srbiju posetiti i ovaj centar ovde u Nišu. Ovo što radimo, radimo za sve građane. Ovo je humanitarna stvar i toga ne treba da se stidimo. Situacija je malo licemerna. Rusija je najveći spoljnotrgovinski partner zapadnih zemalja i oni mogu da se ljube sa Putinom, a mi ne možemo zajedno da spašavamo ljudske živote - kaže Dačić

berijev Berijev B-200, foto: Saša ĐorđevićFormalni deo koji se tiče registracije centra, ali i određivanja lokacija gde će centar biti smešten, prema rečima premijera, privodi se kraju.

Kao što je poznato od ranije, baza je niški Aerodrom, ali razmatra se i aktiviranje pojedinih vojnih objekata koji trenutno ne funkcionišu.

- Sa bivšim i sadašnjim ministrom odbrane smo razgovarali da rešimo pitanje smeštaja i u narednim nedeljama ćemo to pitanje privesti kraju. Razmotrićemo da li je moguće da deo kasarne “Stevan SInđelić” bude u jednom delu predat na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova što bi bio u jednom delu ulog Vlade Srbije u ovom zajedničkom projektu - rekao je Dačić.

Ruski ministar Pučkov istakao je da centar aktivno radi. Intervenisalo se na gašenju požara i obezbeđivala sigurnost stanovništva u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovani i Grčkoj. Rusija je izdvojila 27 miliona dolara za razvoj Srpsko-ruskog centra u Nišu.

berijev Berijev "ispušta" zastavu Srbije, foto: Saša Đorđević - Novac će biti namenjen razvoju moderne tehnologije, kupovini opreme i različitog nameštaja kako bi centar što bolje funkcionisao i obezbeđivao stanovnike Balkana od požara, poplava i drugih katastrofa - rekao je Pučkov.

On i premijer Dačić su pre dolaska u Gradsku kuću obišli centar na niškom Aerodromu, a ruski avion Berijev B-200 izveo je probni let i ispustio 9 tona vode u bojama srpske zastave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • paparazzo

    09:59 // 25. 9. 2013.

    Zanima me kako doći do posla u ovom centru za vanredne situacije.U Nišu Fakultet Zaštite na radu ima smer-vanredne situacije i zaštita od požara a niko u ovom centru to ne spominje.

    • DRUG RODJAK

      00:46 // 26. 9. 2013.

      Јавни или интерни конкурс у оквиру МУП-а по свим законима ове земље сигурно неће бити.Ко ти је крив пријатељу што ниси из Житорађу и још да си у СПС-у.
      То су једине потребне квалификације за "фарму".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: