Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 22. 9. 2016.

| Društvo

Danas bez automobila kroz centar Niša

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Dan-JV
Bez automobila, molim! foto: JV

Ako od 9 do 12 sati krenete Ulicom generala Milojka Lešjanina, deo od Ureda do Narodnog pozorišta moraćete da prođete pešice, biciklom, trotinetom, na rolerima ili skejt bordu jer se u Nišu održava Dan bez automobila.

Iz Karavan tima, koji ovaj događaj organizuje uz podršku Grada i Uprave za saobračaj, pozivaju bicikliste na vožnju koja sa Trga kralja Milana počinje u podne.

Dan bez automobila Evropska nedelja mobilnosti održava se u 2.405 gradovaKolona biciklista kretaće se Voždovom ulicom, preko Bulevara dr Zorana Đinđića, Sremska, Vizantijskog Bulevara, Bulevara Medijana i Knjaževačke do Jadranske i ulaza u Tvrđavu.

Dođite da pokažemo koliko nas ima jer jedino tako možemo da utičemo na svest vozača i smanjimo broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju biciklisti.

Od 10 sati na Trgu kralja Milana u centru grada za najmlađe biće postavljen "poligon spretnosti".

DAN-2-JV Deo ulice zatvoren za automobile; foto: JVDanom bez automobila, koji treba da podseti na štetnost izduvnih gasova i obavezu čuvanja životne sredine, biće završena Evropska nedelja mobilnosti koju organizuju EU info kutak povodom kampanje "Evropa za zelenu Srbiju".

Zato će na Tržnom centru Kalča biti postavljeno platno sa nacrtanim drvetom koje su pešaci svojim stopalima "olistali" na akciji "Zeleni pešački prelaz" 16. septembra.

Postavljanjem platna želimo još jednom da prenesemo poruku “vozi manje - pešači više, čuvaj životnu sredinu” i utičemo na građane da više koriste alternativna prevozna sredstva - kažu u EU info kutku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Joncic

    20:04 // 22. 9. 2016.

    Smotra nije dovoljna, potrebno je da gradska vlast pokaze malo vise sluha za bicikliste i ucini nesto prakticno da popravi stanje - prethodna vlast je radila rekonstrukciju ulica /Milojka Lesjanina, Vozdove, Zorana Djindjica/ napravile presiroke ulice, a nije smatrala da je potrebno urediti i biciklisticku stazu u tim ulicama. Ulice bez staza za bicikle u 21 veku, a Evropa samo u prici...

  • shaft

    16:40 // 22. 9. 2016.

    Kao i uvek,bleda kopija originala ,samo reda-radi,da se gradski mocnici slikaju i zamajavaju narod!

  • Pametno

    12:59 // 22. 9. 2016.

    U gradu je saobracajni kolaps oko centra Grada... pametna akcija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: