Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 7. 5. 2019.

| Društvo

Danas se održava tribina stanara o postupcima protiv niške Toplane

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Toplana zgrade
Kako posluje niška Toplana? Foto: JV/V. Milić

Tribina Udruženog pokreta slobodnih stanara, za koju su krajem februara iz Regionalnog centra za obrazovanje otkazali prostor, održaće se danas u 17 sati u Ulici Branka Krsmanovića broj 19.

O postupcima koje su protiv Toplane pokrenuli građani kako bi im ovo preduzeće nadoknadilo štetu, ali i institucije Državnog revizora i Komisije za zaštitu konkurentnosti, nezakonitostima vezanim za naplatu grejanja u Nišu, trebalo je da bude reči još 26. februara. Međutim, kako je Regionalni centar otkazao salu rezervisanu za ovaj događaj, tribina je odložena.

Stanari su u međuvremenu obezbedili prostor u Ulici Branka Krsmanovića, gde najavljuju događaj na kome će govoriti Čedoslava Ristić i Miroslav Cvetković.

Kako najavljuju, pričaće i o planovima za javno-privatno partnerstvo koje, kako navode, nije obrazloženo javnosti.

Želimo da upoznamo građane sa ponašanjem JKP Gradska toplana vezanim za nekorektno poslovanje i najavu javno-privatnog partnerstva bez ikakvog obrazloženja. Temu smatramo vrlo značajnom za korisnike toplotne energije - navode iz UPSS-a.

Podsetimo, ovo udruženje nastalo je 2015. godine, upravo zato što su građani bili nezadovoljni daljinskim grejanjem u Nišu. Isprva su organizovali proteste, a onda su krenule i tribine. Otkazivanje ovakvog događaja u Regionalnom centru u februaru su smatrali cenzurom i upozorili da su gradski prostori zatvoreni za njihovo delovanje upravo kako ne bi ukazivali građanima na nezakonito delovanje javnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: