Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 16. 10. 2022.

| Društvo

"Dani caribrodske šušenice" 19. i 20. novembra u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Šušenica brend Dimitrovgrada
Šušenica brend Dimitrovgrada; foto: Lj. F.

Nakon 2 godine pauze kada se manifestacija nije održavala zbog kovida, ovog novembra će se po 6. put u Dimitrovgradu održati Dani caribrodske šušenice, gastro-manifestacija koja okuplja proizvođače dimljenog svinjskog mesa i turiste iz svih krajeva Srbije i okolnih zemalja Manifestacija će se održati 19. i 20. novembra, a na kraju prvog dana koncert će održati Miroslav Ilić.

Poslednji put se manifestacija održala 2019. godine, a kao i u godinama kada se održavala i sada će glavno mesto okupljanja biti sportska hala u SC Park. Tu će biti smešteni proizvođači šušenice, kao i oni koji će izlagati i prodavati ostale proizvode od mesa, mlečne proizvode i vina.

Proizvođači prerađevina od voća i povrća, suvenira, grnčarija i ostalih proizvoda domaće radinosti, svoje mesto imaće u Balkanskoj ulici.

Svi smo željni kvalitetnih domaćih proizvoda i ove godine imaćemo priliku da posle dvogodišnje pauze uživamo u pravoj domaćoj šušenici i ostalim proizvodima. Pre su nas stalno pitali šta je to šušenica, ali kako se godinama radilo na promociji sada to nije potrebno jer su svi već čuli za Caribrodsku šušenicu - kažu u Turističkoj organizaciji.

Kao i prethodnih godina dodeliće se 3 nagrade u kategoriji "najblaga šušenica" i jedna nagrada za najbolje uređen štand, a za najmlađe posetioce biće održana i škola kuvanja, gde će sa poznatim kuvarom Stambolom Geštamovim naučiti nešto novo o kuvanju.

Geštamov je i promoter manifestacije.

Za sve posetioce tu je bogat muzički program, grupe i bendovi, koji će se 19. novembra tokom celog dana smenjivati na bini u Balkanskoj ulici. Na kraju prvog dana manifestacije goste će zabavljati mega zvezda, jedan od najpoznatijih pevača narodne muzike, Miroslav Ilić - saopštavaju.

Za sve zainteresovane izlagače prijavljivanje je već počelo. Sve informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 010/360873 ili u prostorijama Turističko informativnog centra svakog radnog dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: