Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 14. 6. 2023.

| Društvo

Dani mućkalice i šopskog folklora otvaraju “Leskovačko leto”

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Mućkalica
Takmičenje se održava u petak, 16. juna od 17 sati; foto: Grad Leskovac

Za razliku od prethodnih godina kada je “Leskovačko leto” tradicionalno počinjalo defileom mažoretkinja, zbog lošeg vremana sredinom maja nisu održani “Dani mućkalice i šopskog folklora” pa su iz Turističke organizacije odlučili da upravo ta manifestacija u petak, 16. juna, od 17 sati otvori letnji festival u centru grada.

Nastupi kulturno-umetničkih društva, veče harmonikaša, saksofonista, ulični turnir u basketu, dečje predstave, samo su deo programa “Leskovačkog leta” koje će biti zatvoreno 1. jula. Leskovačko leto Program "Leskovačkog leta"; foto: TOL

Neizostavni deo jeste i dan posvećen Vidovdanu, pa će tako 28. juna u porti crkve Svete Trojice biti služena večernja liturgija, dok će na ulicama, u organizaciji Gradskog atletskog kluba Dubočica biti organizovna i trka.

Organizotori dodaju i da će ukoliko zbog kiše i lošeg vremena otkažu pojedini manifestacije one biti održane poslednjeg dana Festivala, 1. jula, dok će građani uskoro biti obavešteni i o zatvaranju Bulevara oslobođenja i izmene režima saobraćaja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: