Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 24. 11. 2017.

| Društvo

Daničićeva ulica posle stopirane rekonstrukcije postala "Niš na vodi"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Daniči
Daničićeva ulica liči na sve osim na ulicu; foto: D. M.

Već dva meseca nema ni radnika ni mašina u Daničićevoj ulici u Nišu, koja posle kiše podseća na sve osim na ulicu. Građani su razočarani i poručuju nadležnima da ovaj deo grada nije dobra ideja za “Niš na vodi”, a direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović tvrdi da rade na tome da nađu rešenje i da bi na proleće trebalo da se izmeste cevi zbog kojih radovi nisu nastavljeni.

Još početkom septembra je počela da se renovira Daničićeva ulica u niškoj Opštini Palilula, a onda su radovi nakon manje od mesec dana stali. Od tada stanovnici ove ulice žive u blatu i zbog vode ne mogu da priđu svojim kućama, pa im je, kako kažu, “težak svaki dan”. Daničićeva-ulica-novo3;-foto:-D.-M Foto: D. M.

Obećavali su im da će zameniti cevi i nastaviti da asfaltiraju ulicu, ali od toga nije bilo ničeg i sa prvim kišama napravila im se ogromna bara ispred kuća.

Ukoliko su imali nameru da prave "Niš na vodi" nisu izabrali pravo mesto. Predlažem gradskoj vlasti da pripremi i dostavi žiteljima Daničićeve džakove sa peskom kao prvu liniju odbrane od poplava i da organizuje civilnu zaštitu koja će dopremiti hranu, jer uskoro nećemo moći da izađemo napolje - napisali su građani u aplikaciji "Prijavi problem".


Direkcija za izgradnju: Grad mora da raspiše javnu nabavku za izmeštanje cevi

Za njihov problem zna novi direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović, koji kaže da je problem nastao kada su radnici otkrili sloj asfalta i naišli na “vrlo plitko postavljene cevi za vodu”. Daničićeva-ulica-novo1;-foto:-D.-M Foto: D. M.

Bez javne nabavke, dodaje, one ne mogu da se izmeste.

Pošto je problem veliki to će dugo da traje. Čekamo neko razumno rešenje u međuvremenu da se to ili konzervira - da se nasipa do proleća odnosno do javne nabavke da se nasipa tucanikom, šljunkom, da ulica može da se koristi normalno ili ćemo pak krenuti na drugi neki način da se izmešta - pojašnjava Lović.

S obzirom na to da dolaze hladniji dani, a neretke su i kiše, Lović kaže da će pre zime morati da tamponiraju ulicu, da bi ona mogla da se koristi, jer je sada potpuno raskopana. Daničićeva-ulica-novo2;-foto:-D.-M Foto: D. M.

Sada je na potezu Grad koji treba da raspiše javnu nabavku za izmeštanje vodovodnih cevi u Daničićevoj ulici, a Lović ističe da ta procedura dugo traje i da su radovi skupi. Zato nije mogao da precizira kada građani mogu da očekuju da im se ulica renovira, ali ističe da nadležni “ubrzano rade na tome” da se nađe neko rešenje.

Podsetimo, kako su Južne vesti već pisale početkom oktobra, stanovnici Daničićeve ulice su se žalili na to da žive "u močvari" i da voda "preti" njihovim kućama. Tada su u Vodovodu rekli da su predložili Opštini Palilula da prvo rekonstruiše vodovodnu mrežu, jer je stara, ali su iz Opštine ipak najavili da će da nastave asfaltiranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Johnny

    10:26 // 26. 11. 2017.

    Pozdrav za sve stanovnike spomenute ulice koji su glasali za SNS. Uzivajte, sami ste to posejali. Pa glasajte ponovo, makar morali ladjom do glasackog mesta.

    • Marko27

      22:13 // 29. 11. 2017.

      Glasao isto kao ti sto si glasao za njh, pa je mocvara sad.

  • gorca

    16:09 // 25. 11. 2017.

    Ista je situacija i kod. B.Broda. Raskopali pre dva meseca i tako stoju. Saobraćaj se odvija u jednoj traci. Ne daj bože da neko nastrada.....

    • Bruno

      16:51 // 25. 11. 2017.

      Mislili su da će da im AV raspiše izbore, pa kao nešto rade. Sada će to da stoji tako dok se ne raspišu izbori, a onda će oni da se ubijaju od rada i brige za nas građane.

  • Durlan

    09:34 // 25. 11. 2017.

    Da u ulici zivi neki od vladajuce kamarile to bi bilo reseno ubrzanim tenderom :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: