Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 30. 8. 2020.

Debata "Da li onlajn nastava može da zameni tradicionalnu učionicu"

megafon Studenti i srednjoškolci debatuju o izazovima tokom školovanja; ilustracija; foto: FLickr/Tzef Pine

Kako ostati motivisan tokom onlajn nastave, kako da nastavnici održe autoritet bilo u učionici, bilo na daljinu i kako sve može da izgleda polazak u školu, neka su od pitanja o kojima će raspravljati polaznici Evropske škole debate. Reč je o finalnom događaju, najavljenom za ponedeljak, 31. avgust, a debatu svi mogu pratiti onlajn i glasati.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Čudesni dribling

    09:44 // 30. 8. 2020.

    I ovako nam školstvo nije na nekom zadovoljavajućem nivou, a šta reći, posle ovakve situacije, šta će biti. Biće to veliki hendikep u razvoju države koja je ionako devastirana u svim sferama, "zahvaljujući" nekompetenciji vlasti, kosmičkih razmera. Sve je to povezano, narode moj, a ćutiš li, ćutiš?!

  • Filozof

    12:27 // 30. 8. 2020.

    ... i premijer (ka) ima diplomu ONLINE fakulteta, pa sta joj fali?!

  • Mistev

    15:47 // 30. 8. 2020.

    Naravno da je najbolje da deca idu u skolu...ali dajte da sacuvamo zive glave i nase roditelje i bake i deke.. Kad ovo prodje bice prilike da se ide i u skole i u vrtice. Virus nije opasan nego je katastrofa...zdravstvo nula... Necemo imati sanse za borbu ako popustimo!!

    • branislav

      21:23 // 30. 8. 2020.

      Priroda odredjuje vek jedinke koja može da se bori jačanjem imuniteta.Osim zatvaranja i maskiranja dali je štab preporučio načine kako bi
      gradjani jačali imunitet??
      Oni su samo dozirali strah od i njima nepoznatog i lečili..čime??

  • vlada

    13:47 // 30. 8. 2020.

    Ne znam kako će da funkcioniše plan za školovanje dece u 2020/2021. godini. Znam samo da sam svojoj deci uvek morao da objašnjavam sve lekcije koje su učili u školi i da sam stekao utisak, da osim druženja, deca u školi samo gube vreme.

  • Sociolog

    12:32 // 30. 8. 2020.

    Ima nešto što se zove sekundarna socijalizacija koja se odvija van porodičnog okruženja i škola ima tu ogroman značaj. U školi se deca nalaze prvi put u “realnom okruženju” u kom nisu pod “staklenim zvonom”, upoznaju se i usvajaju neke nove vrednosti, norme itd. Bez toga imaćete socijalno hendikepirane generacije. Svakako je nezanemariv i kvalitet prenesenog znanja putem “žive reči” i prakse.

  • Mara

    11:06 // 30. 8. 2020.

    Nikad školu kompjuter i mobilni ne može da zameni

  • OVO NEMA VEZE SA ŽIVOTOM

    14:05 // 30. 8. 2020.

    Online nastava pogoduje samo nastavnicima, kako bi imali izgovor da su ispunili plan i program. Ako ćemo iskreno, oni ni do sad nisu uspevali decu ništa da nauče. Učenici u školi ništa nikad nisu naučili. Ako su uopšte nešto i uspeli da nauče, to su naučili na privatnoj nastavi koju smo papreno platili.

    • Q00

      17:54 // 30. 8. 2020.

      Vi ste, verovatno, ocigledan primer.

  • Aca

    11:19 // 30. 8. 2020.

    Moze jer kadriranje nastavnika i profesora ide preko zemlje Aleksandrije...

  • Sima

    17:08 // 30. 8. 2020.

    Naravno da moze da zameni skolu. Pogledajte Udemy kurseve i slicne platforme. Uostalom, zar nije bolje da nastavnik snimi jedno kvalitetno predavanje nego da 4 puta dnevno prica istu pricu.
    Deca i treba da dolaze u skolu zbog vezbi i testova ali samo online predavanje se moze napraviti mnooogo kvalitetno ako se radi u studijskim uslovima. A i deca mogu kod kuce da poslusaju opet lekciju.

  • Prof

    14:35 // 30. 8. 2020.

    Naravno da čas odrzan on line, može da bude vrlo kvalitetan.Kao i a onaj u učionici ,nekvalitetan.
    Potrebno je mnogo truda,učenje novog, savladavanje tehnologije.
    Učenicima je neophodan kontakt sa nastavnicima i drugovima.To je važno za njihov psihički status,da li će imati osmeh na licu.
    Imace profesori mnogo više rada,učenja ,razmišljanja .
    .Zrtvovali su se lekari ,zrtvovace se i profesori.

  • ЦСКА

    10:35 // 31. 8. 2020.

    Не може! Ни сада, ни никада!
    Добар резултат може да да само избалансирана комбинација живе и етарске наставе. А за то је потребно много промишљања, рада на промени свести родитеља, наставника, деце, и посебно, просветне власти. Едукација, дакле, заснована на нашим условима(културолошким, економским и др.). Никако не преписивање туђих модела! Неприродно је очекивати Финце у Србији. А и зашто би?

  • branislav

    21:13 // 30. 8. 2020.

    Može ako kod kuće roditelji uče a deca spavaju..Testove i ispite bi trebalo organizovati zato u školi a sale u školama maksimalno koristiti za sport,igre bez granica i sekcije i tzv.radionice...decu slati u prirodu.
    To treba da preporuči krizni štab a ne zatvaranje i maske..

  • Mara

    05:07 // 31. 8. 2020.

    U klupe

  • David Štrbac

    17:53 // 30. 8. 2020.

    Gluposći kažu rusi, online nastava je delimično uspešna, napredna tehnologija menja sve, sad i nastava ne treba, diplomu možešpodići i preko advokata.

  • Ivan

    20:12 // 30. 8. 2020.

    Školstvo je zastarelo odavno. Ne prate se nove tehnologije pa vam zato online deluje teško, komplikovano i nejasno. Potrebno je pratiti nove trendove. Decu ne treba forsirati da koriste kredu/flomastere kad uveliko koriste telefone i tablete. Knjiga ne mora da bude papirna. Test moze da se rešava i na tabletu. Postoje softverska rešenja za sve samo neko to treba da pita a ne da luta.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: