Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 6. 8. 2021.

| Društvo

Debata JV: Izmene na tehničkom pregledu problem za sve, rešenje na zakonodavcima

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti

JV debata 60 minuta - Tehnički pregledi

Da su nova pravila za tehničke preglede koja su uvedena 5. jula za vozače, ali i radnike tehničkih pregleda zajednički problem, rekli su u debati 60 minuta predstavnici servisa tehničkih pregleda Dejan Nikolić i Udruženja taksista Dragoslav Icić. Poskupljenje tehničkih pregleda i novine utiču i finansijski na vozače, pa Icić smatra da su se promene vrlo brzo dogodile, te da sada neće moći oko 20 odsto vozila da bude registrovano, dok Nikolić apeluje na sve građane da pripreme vozila pre tehničkog.

Radnici tehničkih pregleda se uvođenjem novih pravila sada nalaze između Zakona, policije i građana, rekao je Dejan Nikolić novinaru Aleksandru Stankovu u emisiji 60 minuta.

Istakao je da nije cilj da građane vraćaju sa tehničkih pregleda i apelovao na sve da pre dolaska pripreme vozilo i posete majstora. pravila Šta uraditi pre tehničkog pregleda; foto: JV

Mi smo sad u zajedničkom problemu, i građani i mi. Ovo su novine i za nas, tako da i taj što je vratio zbog tih prskalica taj "audi", pa nije ga on vratio zato što ga mrzi nego iz straha, on se plaši da ne bude zatvoren... Nije prijatno kad neko iz svoje odgovornosti može da uništi celu frmu, da je zatvori, to je veoma velika odgovornost i teško je za tog radnika, oni su pod velikim pritiskom... Ako zakonodavac izmeni zakon, mi ćemo normalno da to sprovedemo - rekao je Nikolić u debati Južnih vesti.

On kaže da je sada uveden i red u oblast tehničkih pregleda, kao i da su i njima skočili troškovi zbog novih pravila.

S druge strane, predstavnik Udruženja taksista Dragoslav Icić navodi da su izmene mnogo brzo uvedene, pa da bi moglo da se "pogleda kroz prste" za neke stvari.

Celokupna situacija će, kaže, uticati na smanjenje vozila na ulicama, jer oko 20 do 30 odsto neće moći da se registruje, a vožnja ispada "mnogo skupa".

Broj ljudi se odlučuje dosta za taksi u zadnje vreme, baš zbog toga, jednostavno ne može da održava više vozilo, kao što je nekad, plus gorivo. I to će da se malo iskristališe i neće moći svako da vozi auto - naveo je Icić.

Poziv za emisiju upućen je i niškoj policiji, ali, kako su rekli, zbog godišnjih odmora odatle niko nije gostovao.

Celu emisiju o tehničkim pregledima možete pogledati na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Skocajic

    16:17 // 28. 9. 2021.

    Meni je tehn. pregled AUTOKORIDOR protivzakonito stavio 4 primedbe koje su suprotne Pravilnicima i ZOBS-u,čl.7.,tačka 65. Prijavio sam sve Upravi saobr. policije USP, - konstatovali su nepravilnosti ali NISU naložili da se te primedbe ponište što su bili dužni prema ZAKONU O INSPEKC. NADZORU član 27., te da mi dostave Zapisnik čl. 29, - USP i načelnik N. A. su sve ignorisali-KATASTROFA !

  • Srdjan Stanojevic

    08:15 // 14. 8. 2021.

    Tehnicki pregled na Malti 23 e na dve godine. Posle predjenih 150.000 km na godinu dana.

  • Samomotka

    14:18 // 9. 8. 2021.

    Da se ti Nikoliću zakuneš u decu na današnji praznik, dali je tačno da postoji naredba da se kamere gase kada na tehnički dođu vozila policije, hitne pomoći i dr ili za to ne znaš, neobavešten si. Glup smo mi narod, kada možemo ovoliko se... da trpimo, samo nastavite!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: