Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:38, 27. 12. 2018.

Debata JV bez debate: Tragedija u Međurovu kolektivna krivica društva

debata dve prazne stolice Ko neće da priča o uzrocima tragedije?; Foto: JV

Saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu u kojoj je poginulo petoro ljudi kolektivna je krivica društva, a rampa bi sprečila tragediju, naveo je saobraćajni stručnjak Vladimir Popović u skraćenoj debati "Južnih vesti", u kojoj su predstavnici Grada i Železnice odbili učešće, a predsednik Saveta građana Međurova Žarko Rajković se nije pojavio u studiju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Tivat

    22:06 // 27. 12. 2018.

    Pogledajte emisiju na N1 o nesreci !Zove se 360 °!Izvanredna,gde zamenik minista Stojanovic nedvosmisleno tvrdi da je glavni krivac zbog javasluka na prelazu neradnicka lokalna samouprava Nisa!

    • penzionerka

      10:24 // 28. 12. 2018.

      @Tivat Neki bi trebalo da se spreme na "sluzbeno putovanje".Zbog toga,verovatno nisu ni ucestvovali u debati.

  • sozontije

    06:08 // 28. 12. 2018.

    Glavni krivci nisu smeli da dodju.Time su sve rekli. Cekaju se krivicne prijave.Ovaj iz mesne zajednice se uplasio,verovatno mu pripreceno da ne dolazi.

  • drmr

    02:07 // 28. 12. 2018.

    Lepo od gosta što se jedini pojavio i što oseća potrebu i obavezu da se obrati građanima ali je trebao bolje da se pripremi. Od 2009 postoji obaveza, prema Zakonu o bezbednosti, da Železnica Srbije postavi svetlosnu signalizaciju na svakom prelazu koji se ukršta sa putem od asfalta, betona ili kocke

  • maja

    10:57 // 28. 12. 2018.

    ostali pozvani nisu dosli sigurno jel se spremaju za vecernje proslave po kafanama.Tuga,bruka!

  • kimi

    07:27 // 28. 12. 2018.

    dal ste uopste ocekivali ovig iz MZ D. Medjurovo. pa on je sa liste SNS zato sto colim M. Ne sme da se pojavi na takvom mestu i da keitikuje sistem.

  • Nevažni komentator

    17:31 // 28. 12. 2018.

    Možda bi tragedija bila izbegnuta da su putnici iz autobusa imali čist pogled na prugu da ranije reaguju na dolazak voza. A ne da su svi prozori bili prelepljeni neprovidnim reklamama i ako je bila mogla to je praktično bilo nemoguće videti bilo šta kroz te reklame.
    Hoće li zbog toga biti i krivične odgovornosti za tehničko rukovodstvo Niš-ekspresa koje je tom radnjom ugorzilo bezbednost?

    • dv

      20:27 // 28. 12. 2018.

      sigurno se vidi iznutra to od spolja se vidi a i vidli su putnici voz i rekli vozacu ali je bilo kasno

  • Pepe

    08:19 // 28. 12. 2018.

    Aman ljudi, ova i još mnogo drugih prelaza bez rampe postoje od kad je pruga postavljena i nikome ne pada na pamet da pita što to još ranije nije ršeno ovo pitanje već je sada to popularno zbog nesreće. Prvo, obavezno je srati ispred prelaza, imalo on rampu, saobraćajni znak ili ne, drugo, i kada ima rampa svedoci smo da ima vozila koja se provlače pored rampe iako je ona spuštena,

    • lokal patriota

      10:29 // 28. 12. 2018.

      A,sta sa onima gde ima rampa,nije spustena,a voz prolazi? Ti koji se provlace rizikuju sopstveni zivot- to je vec LUDILO. Kako se zove ovo drugu KAD RAMPA NIJE SPUSTENA,A VOZ PROLAZI?

  • dv

    09:39 // 28. 12. 2018.

    slazem se nije jedini krivac vozac ali ipak je najvise kriv sigurno tu nije proso prvi put zna da nema rampe,a sta znaci znak andrejin krst?*

    • dd

      11:52 // 28. 12. 2018.

      Zapravo je prosao prvi put, menjao je kolegu kako se prica.

  • Goran

    10:11 // 28. 12. 2018.

    Jedino REŠENJE je ograničiti brzinu voza na 30 km (kao za motorna vozila u blizini škola) na svim pružnim ukrštanjima sa bilo kojim putevima. Pozdrav!

    • Dragan Marković

      10:28 // 28. 12. 2018.

      @Goran: brzinom od 30 km/h vraćamo se u vremme "maratona

  • Pape

    08:26 // 28. 12. 2018.

    (nastavak),treće, kada g.Lutovac napusti emisiji to je za Vas (redakcija JV) u redu, a kada neko ne želi da dođe onda nije, četvrto, sve je ovo politička borba, neko navija za jedne, neko za druge, novinari bi trebalo da budu neutralni pa neće niko imati priblema, peto svako ko je pozvan u neku emisiju sučeljavanja mišljenja MORAJU SE ODAZVATI pozivu bez obzira da li mu se konkretna emisija sviđa.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: