Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 2. 10. 2022.

| Društvo

Debata "Kome smeta Nišvil?“ o stanju u gradskoj kulturi u ponedeljak u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
nišvil
Kome je stalo, a kome nije do "Nišvila"; foto: T. T.

Prva od dve javne debate “Alarmantno stanje u kulturi u Nišu?! Kome smeta Nišvil?!” biće održana u Medija i reform centru u Nišu u ponedeljak od 13:30 do 15:30. Prema najavi, diskusije sa debate će biti prezentovane na sednici Skupštine Grada Niša.

U debati će, prema najavi organizatora, učestvovati Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša, koji će ujedno biti i moderator, zatim Zoran Jovanović, profesor Filozofskog fakulteta, Dejan Stojiljković, književnik i predsednik Saveta za kulturu Grada Niša, Marija Peternel, aktivistkinja i radnica u kulturi, Dejan Ilijić, muzičar i član UO Beogradskog Džez festivala i Miša Pavlović, privrednik i klavijaturista grupe "Moba”.

Na debatu su pozvani i gradska većnica zadužena za kulturu i turizam Andrijana Anastasov, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Pavlina Mihajlenko, direktor NKC i predsednik Saveta Nišvil džez festivala u dva mandata Srđan Savić, šefovi odborničkih grupa u Skupštini Grada Niša, narodni poslanici iz Niša, organizatori Nišvil džez festivala - navodi se u pozivu.

Podsetimo, ovogodišnji Nišvil održan je pod sloganom “Još ovaj put”. Posle festivala, iz Grada su saopštili da je počeo predistražni postupak protiv direktora Nišvila Ivana Blagojevića, a on je odgovorio da je reč o svojevrsnom pritisku na institucije i da sve regularno sa finansijama festivala.

Nakon toga su organizatori festivala predložili Skupštini Grada da im ukine status javne manifestacije od posebnog interesa za Niš.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neven

    13:53 // 3. 10. 2022.

    Sotirovska obrukala grad Niš sa - Filmskim susretima,
    -nije dala podrsku da se odrzi Sajam automobila
    -Utakmica Srbija u hali Čair kad je nestala struja zbog reflektora i
    -Naš JAZZ festival umalo da nestane.
    Nista niste znali da organizujete jer ste sve upropastili.

  • Posmatrač

    12:27 // 3. 10. 2022.

    Treba ulagati u kulturu to se slažem ali treba dati ljudima plate obezbediti pristojan život svima a posle punih stomaka lako ćemo za kulturu, isti su svi i narodnjaci i zabavnjaci to je sve isto gledaju kako da maznu lovu i kupe nekretnine, otvore preduzeća a posle se dodvoravaju političarima i pevaju za novu godninu pa za novu godinu i naravno grad treba da ima veći deo koristi od toga.

  • Ana

    00:06 // 3. 10. 2022.

    Smeta zadrugarima i ovima na vlasti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: