Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:14, 11. 11. 2020.

| Društvo

Debata NKD: Kako do demokratije – šminkanjem izbornih uslova ili promenom izbornog sistema?

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
onlajn debata
Peta onaljn debata "Kako do demokratije - šminkanjem izbornih uslova ili promenom izbornog sistem?"; foto: NKD

Još jedna "Napokon korisna debata" u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju biće održana onlajn u četvrtak, 12. novembra od 19 sati putem Zoom aplikacije. Diskutovaće se o aktuelnom skupštinskom sazivu u Srbiji, nepostojanju opozicije u njemu, kao i već najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima za 2022. godinu i uslovima u kojima će se oni održati.

Tema pete onlajn debate je "Kako do demokratije - šminkanjem izbornih uslova ili promenom izbornog sistem?", a namera organizatora je da pravovremeno reaguju i u duhu demokratije dočekaju naredne izbore.

Ovo je, svakako, nemoguće bez dijaloga o izbornim uslovima i promeni izbornog sistema koji treba da bude na usluzi volji birača, a ne partija – navode iz NKD-a.

Na debati će govoriti docent Fakulteta političkih nauka dr Dušan Vučićević, zatim bivša opoziciona poslanica Marinika Tepić iz Stranke slobode i prave i bivši opozicioni poslanik Boško Obradović iz pokreta Dveri.

Debatom će moderirati novinarka Antonela Riha.

Pozivi za debatu upućeni su i predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću i predsednici Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU Tanji Fajon, ali, kažu iz NKD-a, ostali su bez odgovora.

Oni koji bi želeli da prate debate i da postavljaju pitanja učesnicima, treba da se registruju na ovom linku. Prenos debate biće i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko iz mase

    11:25 // 12. 11. 2020.

    Ko je dotični gospodin Dusan?

  • Čudesni driblig

    07:19 // 12. 11. 2020.

    Sampo većinski, sa imenom i prezimenom.

  • Mara

    04:58 // 12. 11. 2020.

    Strasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: